Prestižno evropsko takmičenje u jiujitsuu organizirat će Banjalučani

Radiosarajevo.ba
Prestižno evropsko takmičenje u jiujitsuu organizirat će Banjalučani
ATV / Prtscr
Početkom juna naredne godine Banja Luka će biti domaćin Evropskog prvenstva u jiujitsuu.

Ideja koja je začeta minulog ljeta na Kipru, tokom Balkanskog prvenstva zvanično je realizirana, prenosi ATV.

Paraf na ugovor o domaćinstvu stavili su Radislav Jovičić, predsjednik jiujitsu saveza Srpske, i Robert Perc, prvi čovjek evropske federacije.

“Ovo je kruna uspjeha rada naše organizacije, jer smo pored mnogo jačih zemalja od Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, koje su bile u konkurenciji za dobivanje ovako jednog prestižnog događaja upravo mi dobili domaćinstvo. Najviše zahvaljući povjerenju borda međunarodne evropske federacije”, rekao je Radislav Jovičić, predsjednik jiujitsu saveza Republike Srpske

U konkurenciji za domaćinstvo bili su još Turska i Poljska, ali će više od 300 takmičara iz 30 evropskih zemalja svoju vještinu ipak pokazati u najvećem gradu Srpske.

Zasluženo, kaže Robert Perc prvi čovjek evropske jiujitsu organizacije, koji je uvjeren da će Banja Luka biti domaćin vrijedan hvale.

“To nije projekt od jučer. Organizacijske sposobnosti saveza Srpske poznate su nam još od ranije. U ovom dijelu zemlju organizirali su se veliki sportski događaji kada je naš sport u pitanju. Oni su godinama učili i razvijali se i zbog svih tih kvaliteta i sposobnosti koje smo uočili nije bilo teško odlučiti da Evropsko prvenstvo bude ovdje organizirano”, rekao je Robert Perc, predsjednik Evropske jiujitsu federacije.

Evropsko prvenstvo u Banjoj Luci bit će svojevrsna proslava 40. rođendana evropskog jiujitsu saveza, a tom prilikom bit će i održan kongres ove organizacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije