Maestralnim preokretom u finalu SBK CUE stigao do titule prvaka BiH u bilijaru

Radiosarajevo.ba
Maestralnim preokretom u finalu SBK CUE stigao do titule prvaka BiH u bilijaru
Proteklog vikenda u prostorijama bilijar kluba Mercur iz Sarajeva, održano je finale Ekipnog prvenstva Bosne i Hercegovine u bilijaru.

Finalni susret odigrale su ekipe Sportskih bilijarskih klubova CUE i Predstor iz Sarajeva, koji su se borili za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. 

U ovaj susret nešto bolje je ušla ekipa Predatora, koja je povela rezultatom 2:0, ali to nije obeshrabrilo članove ekipe CUE koji su napravili maestralan preokret i uspjeli slaviti rezultatom 3:2.

Prevagu u finalnom susretu donio je ponajbolji igrač finala Benjamin Mujičić, koji je slavio u duelu discipline 9-ball, koji je odigrao sa aktuelnim trećim juniorom svijeta i dvostrukim prvakom Europe Sanjinom Pehlivanovićem. Posljednji pobjednički potez za ekipi CUE uspio je napraviti par Đapo-Mujičić koji je pred mnogobrojnom publikom u neizvjesnoj završnici slavio sa 9:7, donijevši svom klubu zasluženu titulu prvaka BiH.

U samoj završnici prvenstva igrale su još i ekipe Dynamic Billard Club, Raves, Mercur i Balabushka, ali su od svih njih pehar u trajno vlasništvo i veliki prelazni pehar ponijeli članovi ekipe CUE, koji će u narednoj godini morati da obrane titulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije