Potvrđena borba između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđena borba između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua
Foto: Prtscr/Twitter / Miočić protiv Ngannoua

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je na konferenciji za novinare, održane nakon prvog UFC spektakla ove godine u Abu Dhabiju, da će se revanš između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua održati ipak već u martu.

Tačan datum je 27. marta, a riječ je o UFC 260 eventu za koji mjesto održavanja još nije poznato. Na presici ga je novinar upitao je li istina da će UFC 260 predvoditi Miočić i Ngannou, a ne Volkanovski i Ortega kako je bilo najavljeno. White se okrenuo prema svojoj pomoćnici, pitao ju je li 27. mart tačan datum, vratio pogled prema novinaru i rekao:

"Čestitam. Provalili ste me".

Tako smo konačno dobili potvrdu i datum održavanja priredbe na kojoj će po peti put u svojoj karijeri Stipe Miočić braniti naslov UFC prvaka. Jednu od odbrana već je imao protiv Ngannoua u januaru 2018. godine kada je u potpunosti deklasirao kamerunskog borca.

Stipe Miočić još se nije oglasio po tom pitanju, no vjerujemo da uskoro hoće.

Recimo i kako je ovaj datum veliko iznenađenje jer se u martu održava i UFC 259, a znamo kako nikad dva velika eventa nisu na rasporedu u istom mjesecu, piše gol.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije