UFC: Nema sumnje, Stipe Miočić je najveći koji je hodao Zemljom

Radiosarajevo.ba
UFC: Nema sumnje, Stipe Miočić je najveći koji je hodao Zemljom
PrtScr / Miočić nakon borbe

Treća borba između Stipe Miočića i Daniela Cormiera nije odlučila samo o tome tko će u narednih nekoliko mjeseci držati pojas teškaškog prvaka UFC-a, već je i zacementirala Miočića u ulozi najvećeg teškaša svih vremena.

Čak je i UFC nakon treće borbe Miočića i Cormiera i druge pobjede američko-hrvatskog borca poručio kako više nema sumnje tko je najveći.

"Bez sumnje, bez rasprave. Stipe Miočić je najveći teškaš koji je ikad hodao Zemljom", poruka je najjače borilačke organizacije nakon okršaja u kojem je Miočić slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Još prošle godine, kada je Miočić nokautom vratio naslov u svoje vlasništvo, prvi čovjek UFC-a Dana White rekao je prvi put da je Stipe najbolji svih vremena u teškoj kategoriji, podsjeća Index.

Inače, Stipe Miočić pobijedio je Daniela Cormiera jednoglasnom odlukom sudaca 49-46, 49-46, 48-47 nakon pet rundi rata i obranio naslov prvaka teške kategorije na sjajnom UFC 252! Izgleda da je upalila cijela taktika koju je zajedno s trenerom Marcusom Marinellijem osmislio. Koristio je front kick u tijelo, plasirao koljena u tijelo, odlično se kretao i branio lijevu stranu licu nakon izlaska iz klinča.

Oba borca krenula su rezerviranije i bez srljanja i nakon prve runde Stipe je, čini se, bio u blagoj prednosti. A kako je Cormier preživio nalet u drugoj rundi to samo on zna. Sve je to bilo tu negdje do trenutka kada je Stipe uputio odličan kroše, DC je zateturao i pao, a Miočić pohrlio završiti posao. Krenuo je s ground and poundom, Cormier je preživljavao i jedva dočekao kraj runde. Spasilo ga je zvono!

Nitko nikada nije nathrvao Cormiera kao što je to danas učinio Stipe Miočić. Pa čak niti vrhunski hrvači poput Anthonyja Rumble Johnsona ili Dana Hendersona. Stipe je odradio sjajan meč, zaključio trilogiju sa stilom i (p)ostao najbolji teškaš u povijesti, pišu 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije