Porodica Michaela Schumachera u problemima: Prinuđeni na ovaj potez

2
Radiosarajevo.ba
Porodica Michaela Schumachera u problemima: Prinuđeni na ovaj potez
Foto: EPA-EFE / Michael Schumacher

Prošlo je više od osam godina otkad je stravična skijaška nesreća prikovala prvaka Formule 1 Michaela Schumachera za krevet, a porodica je sada prisiljena ponovno prodavati nekretnine kako bi pokrila troškove liječenja.

Porodica teško stradalog Michaela Schumachera rasprodaje imovinu da bi mogli platiti njegovo daljnje liječenje.

Prošlo je više od osam godina otkad je stravična skijaška nesreća prikovala prvaka Formule 1 za krevet. Nesreća se dogodila 29. decembra 2013. u francuskim Alpama kada je Michael udario glavom u kamen. Iako je imao kacigu, posljedice su bile teške, toliko da je pao u komu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Sve ove godine, javnost je informacije o njegovom zdravstvenom stanju dobivala na kapaljku.

"Živimo zajedno u našem domu, provodimo terapije, činimo sve da Michael bude bolje i da osjeti solidarnost naše porodice. Nedostaje mi onaj Michael svaki dan i ne samo meni, nedostaje djeci, porodici, svome ocu, svima koji ga okružuju. Ali Michael je ondje, drugačiji, ali je ondje i to nam svima daje snage", rekla je njegova supruga Corinna u dokumentarcu o Michaelu koji je prošle godine stigao na Netflix.

Iako je većina smatra snažnom i nevjerojatnom ženom koja već godinama sve radi kako bi njen suprug u teškom stanju ostao na životu, krajem 2020. godine, nešto nakon sedme godišnjice od nesreće, Schumacherov bivši menadžer Willi Weber imao je drugačije stavove.

Naime, tada ju je napao da Michaela skriva od svijeta i ne daje nikakve informacije o njegovom zdravlju. Čak je insinuirao da namjerno skriva nešto i ne želi da ljudi saznaju istinu.

"Često razmišljam o Michaelu. Prošlo je toliko godina, ali svejedno ne prestajem. Volim i poštujem njegovu porodicu, ali želim znati što je s njim. Želim se rukovati s njime, dodirnuti mu lice. Nažalost, Corinna to ne dozvoljava. Samo nekima. Sigurno ju je strah da ću ja primijetiti ako nešto nije u redu i reći svima istinu", rekao je Weber pretprošle godine.

Sada su u javnost procurile nove informacije, ali ne o njegovom stanju, već da porodica ponovno rasprodaje imovinu kako bi mogla platiti daljnje liječenje i 24-satnu skrb. Već je ranije porodica prodala vilu u Švicarskoj, kao i luksuzni model Michaelovog Mercedesa.

Ipak, zna se kako Michael može sjediti i komunicirati očima, što je nakon njegovog uzbudljivog života zaista tužno, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije