Procurila informacija o stanju Michaela Schumachera: "Situacija je kritična"

0
Radiosarajevo.ba
Procurila informacija o stanju Michaela Schumachera: "Situacija je kritična"
Foto: Arhiv / Corinna i Michael Scumacher

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher (52) nalazi se u izuzetno teškom stanju od kako je krajem 2013. godine doživio nesreću na skijanju.

Nove informacije ne mogu da ohrabre njegove navijače.

Jedan od njegovih nekadašnjih kolega prokomentarisao je Schumacherovu borbu za oporavak koja traje skoro osam godina.

Upozorenje za vozače: Od danas obustavljen saobraćaj na autoputu u smjeru Bradina-Tarčin

Upozorenje za vozače: Od danas obustavljen saobraćaj na autoputu u smjeru Bradina-Tarčin

"Ne znam ni zašto ga drže u takvom stanju godinama", rekao je nekadašnji vozač u Formuli 1 Philippe Streiff o legendi koja će uskoro dobiti svoj film.

Ove njegove riječi zabrinule su cjelokupnu javnost koja dugo čeka da sazna detalje o zdravstvenom stanju legendarnog Michaela Schumachera.

Porodica nije željela da iznosi u javnost detalje, a čak su se i preselili kako bi Michaelova privatnost bila u potpunosti sigurna.

Zbog toga se i ranije spekulisalo da je situacija mnogo lošija nego što se predstavlja, a riječi Philippe Streiff ne donose optimizam ljubiteljima moto sportova.

"Schumacher je u krevetu, u veoma teškom stanju. Čini se da je izgubio mnogo kilograma. Ne znam ko bi volio da vidi oca ili muža u takvom stanju", rekao je Philippe Streiff, koji je posjećivao Schumachera na klinici u Grenoblu nakon nesreće.

Njegove riječi očigledno su upućene na adresu supruge Corinne Schumacher, koja vodi računa o porodici, imovini i finansijama višestrukog šampiona.

O njenoj borbi kao supruge i majke često je govorio i jedan od najbližih saradnika iz Schumacherovih trkačkih dana, Jean Todt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije