Novi detalji iz života Michael Schumachera: Corinna prisiljena prodati imanje

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji iz života Michael Schumachera: Corinna prisiljena prodati imanje
Foto: EPA-EFE / Corinna i Michael Schumacher

Supruga legendarnog vozača Formule 1 Michael Schumachera, Corinna, odlučila je da stavi na prodaju luksuzno imanje u blizini Ženevskog jezera.

Ovaj objekat se prostire na 20.000 kvadratnih metara, a postavljena cijena iznosi 6,4 miliona funti, što je više nego duplo skuplje od tri miliona, koliko je porodica Schumacher platila imanje 2002. godine, piše Mirror.

Corinna je na ovom mjestu u prošlosti imala svoj konjički centar, ali je zbog liječenja supruga morala da se preseli, te sada živi u vili vrijednoj 27 miliona funti na Majorci, koja je ranije bila u vlasništvu prvog čovjeka Real Madrida, Florentina Pereza.

Geneva imanje - undefined

Foto: EPA-EFE: Geneva imanje

Nemački Bunte je prostranu rezidenciju opisao kao "izuzetno imanje", te se dodaje da se tamo i dalje nalaze čuvari i radnici koji ga održavaju.

Što se samog imanja tiče, ono posjeduje glavnu kuću, objekat za goste, kancelariju u kojoj je radio sam Schumacher, bazene...

Podsjetimo, Schumacher se i dalje oporavlja od teške nesreće koja ga je zadesila na skijanju 2013. godine i povreda glave koje je dobio tom prilikom, a mediji prenose da će upravo ova sredstva biti namjenjena za njegov dalji oporavak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije