Pogledajte fotografije spektakularnog zatvranaja Olimpijskih igara u Parizu

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte fotografije spektakularnog zatvranaja Olimpijskih igara u Parizu
FOTO: AA / Ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara

U Parizu se održava ceremonija zatvaranja 33. Olimpijskih igara (OI) sa primopredajom organizacije narednih Igara novom domaćinu Los Angelesu i spektaklom na Stadionu Francuske (Stade de France).

Ceremonija je počela u 21:00 sa "povratkom" sportista na stadion.

Najavljeno je da će program trajati dva i po sata i da će nastupiti brojni izvođači, cirkuski umjetnici, plesači ali i poznate ličnosti.

Zrinjski golovima u drugom poluvremenu stigao do pobjede protiv GOŠK-a

Zrinjski golovima u drugom poluvremenu stigao do pobjede protiv GOŠK-a

Tokom ceremonije pobjednicama u ženskom olimpijskom maratonu dodijeljene su medalje.

Dodjela medalja
FOTO: AA: Dodjela medalja

Potom su uslijedili govori i primopredaja organizacije OI Los Angelesu, gradu domaćinu narednih Ljetnih igara 2028. godine.

Važan trenutak ceremonije je gašenje Olimpijske baklje čiji je električni gorionik neobičnog oblika bio pristupačan građanima i turistima u raskošnom parku Tiljeri, kod muzeja Luvr.

Bit će izveden operski komad "Zapisi" (Records). Riječ "records" je namjerno izabrana jer na engleskom znači i "arhiv". Taj komad će biti mješavina prošlosti i futurističke vizije.

Prema američkim medijima, kad bude bila primopredaja Los Angelesu, Kruz će se pojaviti u stilu filma "Nemoguća misija" sa nekom akrobacijom.

Više od 30.000 policajaca obezbjeđivaju Pariz za vrijeme ceremonije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije