Pogledajte dokumente: Vlada HNK više novca dala slikovnici nego Lani Pudar

8
A. L.
Pogledajte dokumente: Vlada HNK više novca dala slikovnici nego Lani Pudar
Foto: Kolaž / Lana Pudar

Na naslovnici internet stranice Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona stoji čestitka Lani Pudar i njenom klubu 'Orka' iz Mostara na osvojenim medaljama na Europskom prvenstvu u Rimu.

Premijer Vlade HNK Nevenko Herceg rekao je Lani da će, kao i do sada, u Vladi ovog kantona "imati prijatelja i partnera".

Plakala je Lana, plakala je i cijela BiH: Pogledajte kako je naša Sirena ispratila himnu

Plakala je Lana, plakala je i cijela BiH: Pogledajte kako je naša Sirena ispratila himnu

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

Sada ćemo predstaviti najbolji primjer koji oslikava kako je Vada HNK do sada bila "prijatelj i partner" Lani Pudar i njenom klubu.

Ako pogledamo raspodjelu sredstava Ministarstva kulture i sporta HNK-a na čelu s Rašidom Hadžovićem za 2021. godinu, vidjet ćemo da je od 520.000 KM na raspolaganju Klub vodenih sportova Orka dobio 3.000 KM.

U koloni 'naziv projekta' ističe se da je novac dat za "sudjelovanje na međunarodnim reprezentativnim i klupskim takmičenjima najbolje sportašice u BiH Lane Pudar".

Raspodjela novca, Vlada HNK
Raspodjela sredstava, Vlada HNK

Sada dolazimo do još jednog spornog dijela.

Najboljoj sportašici u BiH Vlada HNK je dala 3.000 KM, ali zato je 5.000 KM otišlo u 'džep' judo kluba za slikovnicu.

Judo klubu 5.000 KM za slikovnicu

Na spisku koji broji 149 sportaša i sportskih kolektiva mjesto su našli brojni turniri koje je Lanin otac nedavno nazvao 'seoskim', u odgovoru Nevenku Hercegu i Rašidu Hadžoviću.

Tom prilikom im je poručio da ne čestitaju Lani na uspjesima "jer oni od nje nemaju ništa".

Veliboru je, baš kao i svakom razumnom čovjeku, zasmetala rečenica da će Lana 'u Vladi HNK uvijek imati prijatelja i partnera'.

Otac Lane Pudar o Vladi HNK: Danas čestitaju zato što je izborna godina, a odbijali su pomoći

Otac Lane Pudar o Vladi HNK: Danas čestitaju zato što je izborna godina, a odbijali su pomoći

"Ovo su riječi nevenka hercega (nije pravopisna greška), koji je odbio nagraditi Lanu za bronzanu medalju sa svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabija uz obrazloženje 'da nismo nagradili ni neke naše pa što bi Lanu'.

Da, Lana je 'dijete s druge planete' i slučajno živi u HNK. Nevenko Herceg i Rašid Hadžović su odbili svaku molbu KVS 'Orka' za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiju.

U principu za sve ove godine KVS Orka za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM, a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 miliona KM. Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za Olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini.

I to je to, ali je bitno da finansiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima, ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarama sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerovatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vama Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje", napisao je Pudar na svom Facebook profilu u četvrtak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije