Počeo međunarodni bokserski turnir "Zlatni gong"

Anadolija
Počeo međunarodni bokserski turnir "Zlatni gong"
Predsjednik Bokserske federacije Republike Makedonije Igor Zlatkov u je istako da na međunarodnom turniru u boksu "Zlatni gong" ove godine učestvuje rekordni broj takmičara.

U prisustvu 52 boksera, takmičara iz 12 zemalja: Engleske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Belgije, Slovenije, Srbije, Rumunije, Crne Gore, Holandije, Hrvatske, Kosova i domaćina Makedonije, večeras je u Skoplju počelo 46. Međunarodni bokserski turnir "Zlatni gong".

Ovaj međunarodni turnir otvorenim je proglasio direktor Agencije za sport i omladinu Marjan Spasovski, koji je u ime Vlade Republike Makedonije pozdravio sve učesnike i poželio im uspjeh u takmičenju.

"Ove godine imamo rekordan broj učesnika, to je 12 zemalja, među kojima iz daleke Engleske i Holandije pa sve do najbližih susjeda kao Albanija i Kosovo. Imamo ukupno 52 takmičara među kojima je sedam iz Makedonije", rekao je Zlatkov, koji je informisao da su danas u Skoplju postavljeni temelji regionalne bokserske lige u kojoj učesvuju sve zemlje iz bivše Jugoslavije uključujući i Kosovo.

"Danas smo postavili temelje regionalne bokserske lige. To je nešto najnovije na prostorima bivše Jugoslavije, jer 14 predstavnika ovih zemalja je sjelo za isti sto i bez obzira na sve političke i geografske probleme, dogovorili da formiraju jednu regionalnu ligu klubova iz svih zemalja. One će biti pod pokroviteljstvom jednog sponzora i radiće po pravilima Međunarodne bokserske asocijacije (IBA)", izjavio je Zlatkov, dodajući da očekuje da Upravni odbor ove lige odluči hoće li Albanija i Bugarska biti dio ove regionalne lige.

Sutra od 11 sati u sportskom centru Boris Trajkovski u Skoplju odigrat će se finanle borbe u okviru turnira "Zlatni gong".

Organizator međunarodnog bokserskog turnira "Zlatni gong" je Bokserska federacija Makedonije, a pokrovitelj turnira je makedonska Agencija za sport i omladinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije