Ohrabrujuće informacije: Michael Schumacher sve bolje

Ohrabrujuće informacije: Michael Schumacher sve bolje
Nakon što je javnost tokom 2013. godine šokirala informacija da je svjetski poznati vozač bolida Formule 1, Michael Schumacher doživio stravičnu nesreću na skijanju, danas su stigli neki novi podaci o njegovom zdravlju.

Mediji su tokom proteklih godina tvrdili  da znaju mnogo činjenica, od toga da je Schumacher na samrti, do toga da se u potpunosti oporavlja, a posljednja vijest stigla je u septembru kada je na jednom suđenju u Njemačkoj otkriveno da popularni Schumi neće moći hodati.

Ipak, nakon te informacije nije bilo nekih novih o njegovom zdravstvenom stanju, sve do večeras kada je britanski BBC objavio intervju sa Rossom Brawnom, čovjekom koji je veoma blizak sa Schumacherom i koji je dugogodišnji tehnički direktor brojnih Formula 1 timova.

Brawn je za BBC otkrio da je porodica odlučila ne iznositi u javnost Michaelovo zdravstveno stanje, što se mora u potpunosti poštovati, ali da postoje određeni ohrabrujući znaci.

„Svi se svakodnevno molimo da vidimo što više pozitivnih pomaka u njegovom oporavku, ali veoma mi je teško govoriti o tome jer mnogo poštujem privatnost njegove porodice“, istakao je Brawn.

On je kazao kako postoji i mnogo pogrešnih spekulacija u vezi sa zdravljem slavnog vozača Formule 1, te da nada u potpuno ozdravljenje Schumachera neće nikada nestati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije