Održano Prvenstvo Balkana u polumaratonu, Samardžić najuspješniji

Radiosarajevo.ba
Održano Prvenstvo Balkana u polumaratonu, Samardžić najuspješniji
/ Foto: asbih.org
U Podgorici se održao 23. Internacionalni maraton u sklopu kojeg se po prvi put održalo Prvenstvo Balkana u polumaratonu.

Na takmičenju su nastupila i tri bosanskohercegovačka predstavnika, a najuspješniji je bio Srđan Samardžić koji je drugo i treće mjesto izgubio u zadnjih 300 metara.

Osvojio sam 4. mjesto na Prvenstvu sa rezultatom 01:09:50. Zadovoljan sam trčanjem, bili su teški vremenski uslovi, nenormalno jak vjetar u prsa, ali nisam zadovoljan plasmanom jer su me Moldavac i Turčin uzeli u posljednjih 300 metara, na finiš.“

Alija Imamović je završio na desetoj poziciji. Polumaraton je završio za 01:15:36. Nije krio svoje zadovoljstvo zbog postignutog rezultata obzirom da je puhao jak vjetar u prsa zbog kojeg su, kako kaže, sačekivali jedni druge da bi mogli trčati: „Trka je bila dobra, kao i prolaz na petom kilometru (00:15:36 ). Naravno da sam zadovoljan. Ovo je moj prvi nastup za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Bio sam najmlađi takmičar na polumaratonu.“

Jedina ženska predstavnica Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju, Jelena Kosić, završila je na šestoj poziciji. Istakla je da nije zadovoljna rezultatom.

„Rezultatom nisam zadovoljna. Puhao je jak vjetar sve vrijeme. Bili smo na mukama dok smo trčali.“, kazala je Jelena Kosić za službenu stranicu Atletskog saveza BiH.

Zlato i bronzu u muškoj konkurenciji su osvojili predstavnici Turske, Bekir Karayel i Arslan Ercan, dok je srebrnu medalju osvojio Moldavac Maxim Raileanu.

 U ženskoj konkurenciji ubjedljivo je pobijedila Srbijanka Olivera Jevtić, srebrnu medalju osvojila je domaća takmičarka, Crnogorka, Slađana Perunović, a bronzanu medalju osvojila je Busra Nur Koku iz Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije