Pobjeda bh. odbojke: Azerbejdžan neće igrati protiv Srbije na Palama

A. S.
Pobjeda bh. odbojke: Azerbejdžan neće igrati protiv Srbije na Palama
FTV / Alija Fatić: Predsjednik Odbojkaškog saveza kaže da je ovo veliki skandal

Ženska odbojkaška reprezentacija Azerbejdžana neće na teritoriji Bosne i Hercegovine igrati protiv odgovarajuće selekcije Srbije. Ovo je pobjeda Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i svih novinara, posebno vašeg medija, koji su pisali o ovom skandaloznom pokušaju Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza Republike Srpske da na Palama, bez našeg znanja, ugoste selekciju druge države. To je za Radiosarajevo.ba kazao Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Alija Fatić kategoričan: BiH će u Novom Pazaru igrati protiv Kosova ili Turske

Naš portal je prvi donio priču o pokušaju sramotnog poteza Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza RS da se na Palama 17. jula odigra prijateljska odbojkaška utakmica ženskih seniorskih reprezentacija Srbije i Azerbejžana u Dvorani “Peki”.

Skandal: Srbija igra meč u Palama, u Odbojkaškom savezu BiH nemaju pojma

Tada su iz Odbojkaškog saveza BiH odmah reagirali i uputili protestnu notu Ministarstvu sigurnosti BiH i Ambasadi Azerbejdžana u BiH, kao i Odbojkaškom savezu Srbije, jer su OS Srbije i OS RS povukli podmukli potez i pozvali odbojkašku reprezentaciju Azerbejdžana u BiH, a da naš savez s tim nije bio upoznat.

Alija Fatić: Predsjednik Odbojkaškog saveza kaže da je ovo veliki skandal  - undefined

FTV: Alija Fatić: Predsjednik Odbojkaškog saveza kaže da je ovo veliki skandal

„Hvala vama što ste nam javili o ovom sramotnom potezu, jer je mene vijest o ovakvim planovima dočekala na odmoru u Turskoj. Ubrzo nakon toga imao sam pozive konzula Azerbejdžana u BiH i predsjednika Odbojkaškog saveza Azerbejdžana, koji su se izvinjavali. Oni su mislili da smo mi upoznati sa svim aktivnostima OS Srbije i OS RS-a. Kada sam kazao da se sve desilo mimo našeg znanja, izvinili su se i ponudili odigravanje prijateljske utakmice sa BiH. Mi smo to prihvatili i okvirni mjesec odigravanja susreta je septembar i radujemo se tome“, dodao je Fatić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Fatić je prošlog mjeseca počeo tražiti sponzore, jer je za “revanš” savezima Srbije i RS-a planirao u Novom Pazaru odigravanje prijateljske utakmice između reprezentacija BiH sa Turskom ili Kosovom

"Niko njima ne može zabraniti da imaju pripreme u Bosni i Hercegovini. Naprotiv, svima nama je drago da se to dešava, ali odigravanje prijateljske utakmice sa drugom selekcijom je zaista skandalozno. Zašto nisu pitali da igraju s našom selekcijom!?Odgovor će brzo dobiti... Mi ćemo, već od naredne sedmice, početi planiranje odigravanje susreta BiH protiv Turske ili Kosova u Novom Pazaru. Već sam kontaktirao Odbojkaški savez Kosova. da vidim kako će na to reagirati u Beogradu", kazao je tada Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, za Radiosarajevo.ba, koji je nakon ovakvog pozitivnog raspleta odustao od svog plana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije