Skandal: Srbija igra meč u Palama, u Odbojkaškom savezu BiH nemaju pojma

A. S.
Skandal: Srbija igra meč u Palama, u Odbojkaškom savezu BiH nemaju pojma
Photojoiner / Skandal: Srbija igra meč u Palama, u Odbojkaškom savezu BiH nemaju pojma

U sportskoj Bosni i Hercegovini ne može bez skandala. Ako već kao reprezentacije nemamo sreće, pa izgubimo dobijene susrete, kao što je slučaj sa nogometašima i rukometašima, onda nam sol na ranu nam obično, dan kasnije po običaju, pospu komšije ili susjedi. 

Ovoga puta za skandal su se potrudili u Odbojkaškom savezu Srbije iz kojeg su najavili odigravanje prijateljske utakmice  u Palama, na teritoriji Bosne i Hercegovine, protiv reprezentacije Azerbejdžana. 

"Prijateljska odbojkaška utakmica ženskih seniorskih reprezentacija Srbije i Azerbejžana odigrat će se 17. jula ove godine u Dvorani “Peki” u Palama", zvanično je potvrđeno iz Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza RS.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine niko nije kontaktirao. Možda i jeste, ali tehnički sekretar OSBiH Dino Bećiragić kaže da "ništa ne zna". 

"Ja, iskreno, nisam upoznat s tim, a možda su kontaktirali predsjednika saveza Aliju Fatića. On nije trenutno tu, na godišnjem je odmoru, i tek za nekoliko dana bit će dostupan. Na putu je izvan Bosne i Hercegovine i zadužen je za odgovore takve vrste", kazao je Bećiragić za Radiosarajevo.ba.  

Bećiragić je podvukao da nije ovo prvi put da jedna gostujuća država, u ovom slučaju Srbija, igra prijateljski meč u BiH.

"Koliko znam već su igrali protiv Bugarske prošle godine", dodao je Bećiragić, koji je još jednom podvukao da on nije prava osoba koja bi pojasnila dešavanja u vezi novog skandala u bh. sportu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije