Peštek: Goran Bregović je prihvatio poziv, uskoro ćemo objaviti sve detalje

2
A. S.
Peštek: Goran Bregović je prihvatio poziv, uskoro ćemo objaviti sve detalje
Foto: Privatni album / Enes Peštek i Goran Bregović

Enes Peštek, predsjednik Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine, potvrdio je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba da je legendarni muzičar Goran Bregović potvrdio da će biti predsjednik Organizacinog odbora Bokserskog kluba Željezničar za Regionalnu ligu

Peštek je jučer u Sarajevu sastao sa Bregovićem, gdje su dogovoreni detalji njegovog ulaska u strukture upravljanja BK, te aktivno uključenje poznatog Sarajelije u organizaciju kluba za Regionalnu boksersku ligu.

"Brega je jučer prihvatio i potvrdio ono što smo prije nekoliko dana dogovorili u Beogradu. Došao je u Sarajevo i već krenuo da pomogne klubu da nastupimo kvalitetno u Regionalnoj ligi. Možemo kazati da se profesionalno uključio u rad kluba", priča Peštek za Radiosarajevo.ba.

Goran Bregović je bio predsjednik BK Željezničar do početka rata. Peštek i Almedin Fetahović su mu se javili s prijedlogom da opet uđe u upravu kluba, a poznati pjevač je prihvatio poziv i jučer je u Sarajevu dogovorena saradnja.

"Ministar Samir Avdić potvrdio je da će se mečevi Željezničara održavati u Skenderiji. I on je obećao pomoć, kao i Federalna vlada na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem. Tu je i Bregović. Želimo da vratimo boks u Sarajevo i da glavni grad BiH ponovo bude bokserski centar u regionu", dodao je Peštek.

Regionalnu igu čini osam klubova iz šest zemalja – po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, a našu zemlju predstavljat će bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo.

Bregović u obilasku Centra

Foto: Privatni album: Bregović u obilasku Centra "Safet Zajko"

U grupi A nastupit će Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Sjeverna Makedonija) i Crnogorski sokolovi (Crna Gora).

Voljom žrijeba u prvom kolu snage će odmjeriti Vardar – Loznica i Željezničar – Crnogorski sokolovi.

Grupu B sačinjavaju Maribor (Slovenija), Crvena zvezda (Srbija), Vitezovi Zagreb (Hrvatska) i Radnik Bijeljina (BiH). U prvom kolu sastaju se Crvena zvezda – Maribor i Vitezovi – Radnik.

Bit će održano po šest kola, a zatim će prva dva kluba iz svake grupe činiti Finale four, kako bi se na kraju dobio konačni pobjednik.

"Prvo kolo starta 28. maja, a Bregovića i plan šta ćemo uraditi predstavit ćemo nekoliko dana ranije na konferenciji za medije. Tada ćemo otkriti sve detalje vezane za ovakj veliki projekt", kazao je Peštek za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije