Sarajevo / Goran Bregović i Fadil Novalić održali sastanak, evo o čemu su razgovarali

06. 05. 2021. u 16:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 250

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, primio delegaciju Bokserskog kluba Željezničar koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Goran Bregović.

Članovi delegacije su informirali federalnog premijera o aktivnostima ovog jedinog bokserskog kluba iz Federacije BiH koji se priprema za učešće u Regionalnoj bokserskoj ligi, kao i o načinima funkcionisanja ove lige koja počinje krajem maja ove godine.

Premijer Novalić pozdravio je organizovanje jednog ovakvog sportskog takmičenja koje promovira boks, ali i povezuje region. Učesnicima je poželio ostvarivanje izuzetnih rezultata, te izrazio uvjerenje da će biti prepoznat značaj održavanja ovakvog događaja i podržana njegova realizacija.

“Vjerujem da ćete na najbolji način predstaviti našu zemlju na ovom takmičenju, te uz dobre rezultate pokazati vrhunske vještine i kvalitet naših sportista”, poručio je premijer Novalić.

Regionalnu boksersku ligu čini osam klubova iz šest zemalja, a učestvovat će po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Našu zemlju na ovom sportskom takmičenju predstavljat će bokserski klubovi Radnik Bijeljina i Željezničar Sarajevo. Današnjem sastanku je prisustvovao i predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)