Paragvajska plivačica odstranjena iz Olimpijskog sela: Tvrde da se "neprimjereno ponašala"

1
Radiosarajevo.ba
Paragvajska plivačica odstranjena iz Olimpijskog sela: Tvrde da se "neprimjereno ponašala"
Foto: Screenshot/Instagram / Luana Alonso

Paragvajska olimpijska delegacija naredila je 20-godišnjoj plivačici Luani Alonso da napusti Olimpijsko selo u Parizu jer je stvarala "neprimjereno okruženje", piše Daily Mail.

Nakon što se 27. jula nije uspjela plasirati u polufinale discipline 100 metara leptir (zabilježila je treće najgore vrijeme u prvom krugu kvalifikacija), 29. je jula na društvenoj mreži Instagram objavila da se naoko privremeno povlači iz plivanja.

Plivanje: hvala ti zbog toga što si mi omogućilo da sanjam, naučio si me boriti se, pokušati, ustrajnost, žrtvovanje, disciplinu i još mnogo toga. Dala sam ti dio svog života i ne bi to mijenjala ni za šta jer sam s tobom proživjela najljepše stvari u životu. Dalo si mi hiljadu sretnih trenutaka, prijatelja iz drugih zemalja koje ću uvijek nositi u svome srcu i unikatne prilike. Nije zbogom, nego vidimo se uskoro" napisala je Alonso na Instagramu na kojem je slijedi preko 520 hiljada korisnika.

Elmedin Konaković otvoreno: "Nisam odobrio dolazak Vulina s helikopterom. I neću to nikad odobriti"

Elmedin Konaković otvoreno: "Nisam odobrio dolazak Vulina s helikopterom. I neću to nikad odobriti"

Međutim, Alonso ni nakon neuspješnih kvalifikacija ni nakon te objave nije napustila Olimpijsko selo. Paragvajska je delegacija rekla da je udaljena iz Olimpijskog sela zbog "neprimjerenog ponašanja", ali nije rekla što je tačno napravila da je tako kažnjena.

Bivša paragvajska tenisačica i voditeljica delegacije Larissa Schaerer rekla je da Alonso u paragvajskoj delegaciji stvara "neprimjerenu atmosferu".

"Zahvaljujemo joj na tome što je postupila onako kako joj je rečeno. Sama je odlučila da neće provesti noć u Olimpijskom selu", rekla je Schaerer.

Alonso je 5. augusta na Instagramu objavila priču na kojoj se naoko može vidjeti da se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Alonso studira političke nauke na Južno metodističkom univerzitetu (SMU) u američkom gradu Dallasu u saveznoj državi Texas. Paragvajka je članica SMU-ove plivačke momčadi.

Paragvajka se kao 17-godišnjakinja natjecala i na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su se zbog pandemije koronavirusa održale 2021. godine. Na njima, međutim, nije ostvarila zapaženi rezultat. Alonso je meksičkoj TV postaji Claro Sports rekla da je odluku o privremenom umirovljenu donijela prije Olimpijskih igara u Parizu i zahvalila se svima koji su je podržali.

"Situacija se nije razvila kako sam htjela. Iskreno se ispričavam Paragvaju. Napravila sam što sam mogla unatoč tome što mi se prije dogodilo nekoliko stvari. Sretna sam i umirovljujem se ovdje pred punim stadionom i nakon što sam doživjela Olimpijske igre" rekla je Alonso, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije