Ovo je najljepša sportiskinja na Olimpijskim igrama: Čak joj nudili da pozira za Playboy

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je najljepša sportiskinja na Olimpijskim igrama: Čak joj nudili da pozira za Playboy
Foto: Screenshot/Instagram / Alica Schmidt

Počele su Olimpijske igre u Parizu, a sve oči uprte su u pozante ličnosti koje dolaze da isprate ovaj događaj, ali i sportiste. Međutim, jedna sportiskinja mnogima zapada za oko, a i kako ne bi kada izgleda doslovno savršeno.

Alicu Schmidt su 2017. godine proglasili za najseksepilniju sportistkinju na planeti, a ova sprinterka je ponijela istu nagradu i pred Olimpijske igre u Parizu ove godine.

Ona se na Olimpijske igre u Parizu plasirala u mješovitoj štafeti Njemačke 4x400 metara. Alica često postavlja na Instagramu atraktivne fotografije, gde je prati više od pet miliona ljudi, te mnogi kažu da bi odlično prošla i da je odlučila da bude manekenka ili model.

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

Bila je dio reprezentacije koja je bila druga u disciplini štafeta 4x400 metara na Europskom prvenstvu u atletici do 20 godina 2017. godine i treća u istoj disciplini na Europskom prvenstvu u atletici do 23 godine 2019. godine.

Ali je dobila i ponudu da pozira za "Playboy", ali je odbila, jer kaže da želi da ostane fokusirana isključivo na sport.

"Svoje fotografije objavljujem sama. Uz dobar izgled treba imati još nešto, kod mene je to atletika. Dolazi mi dosta nemoralnih ponuda u privatnim porukama. 

Ne zamaram se previše s tim", rekla je ona jednom prilikom.

Njemica sarađuje sa brojnim poznatim svjetskim brendovima i zbog svog izgleda zarađuje dosta više novca nego atletičarke koje imaju dosta više uspjeha od nje.

Inače, Alica je otkrila da njena glavna primanja dolaze iz njemačke sportske fondacije i da iznose oko 700 evra (1369 KM), piše Žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije