Ova zemlja bi mogla biti organizator iduće Olimpijade: Dokazala se u organizaciji

2
Radiosarajevo.ba
Ova zemlja bi mogla biti organizator iduće Olimpijade: Dokazala se u organizaciji
Fena / Olimpijski krugovi

Poljska će nastojati biti domaćinom Olimpijskih igara 2040. ili 2044. godine, rekao je u petak premijer Donald Tusk, dodavši kako još nije jasno je li cilj realan za Poljsku.

"Uzimajući u obzir preliminarne odluke i deklaraciju Međunarodnog olimpijskog odbora, možemo govoriti o 2040. ili 2044. godine", rekao je Tusk na konferenciji za novinare o modernizaciji nogometnih stadiona.

Poljska je zajedno s Ukrajinom bila domaćin Europskog nogometnog turnira 2012. godine i prošlog ljeta bila je domaćin Europskih igara u više sportova, ali nikada nije bila domaćin Olimpijskih igara.

Treća noć SFF-a | Blještavilo na crvenom tepihu - zvijezde večeri su Džanan Musa i Adna Dučanović

Treća noć SFF-a | Blještavilo na crvenom tepihu - zvijezde večeri su Džanan Musa i Adna Dučanović

Prethodna poljska vlada rekla je da će se kandidirati za održavanje Olimpijskih igara u ljeto 2036. godine Los Angeles će biti domaćin Ljetnih igara 2028. godine, a Brisbane se priprema se za organizaciju Olimpijskih igara 2032. godine.

Egipat je također rekao da će se kandidirati za domaćina ljetnih Olimpijskih igara 2036. i 2040. godine.

Spremnost potencijalnih zemalja domaćina da preuzmu Olimpijske igre bila je upitna nakon pitanja o skandalima, troškovima i nasljeđu. Igre 2020. godine u Tokiju bile su uglavnom bez gledatelja zbog COVID-a, ali Igre koje su završile ranije ovog mjeseca u Parizu zaslužne su za novu popularnost olimpijskog brenda, piše Gol.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije