Incident kakav ne pamte Olimpijske igre: Pogledajte pad gimnastičara dok je izvodio opasan pokret

1
Radiosarajevo.ba
Incident kakav ne pamte Olimpijske igre: Pogledajte pad gimnastičara dok je izvodio opasan pokret
Foto: Collage / Felix Dolci

Incident koji se nikada prije nije vidio na Olimpijadi u Parizu 2024. ostavio je publiku i komentatore u šoku jer je jedan sportista bio izuzetno blizu ozbiljnih povreda.

Nesreća se dogodila unutar Bercy Arene u Parizu, u kojoj se održava takmičenje u umjetničkoj gimnastici i trampolinskoj gimnastici za Olimpijadu 2024.

Incident se dogodio kanadskom gimnastičaru Felixu Dolci tokom finala muškog pojedinačnog višeboja u umjetničkoj gimnastici u srijedu, 31. jula.

FK Željezničar razočarao navijače na ispunjenoj Grbavici: Široki Brijeg odnio sva tri boda kući

FK Željezničar razočarao navijače na ispunjenoj Grbavici: Široki Brijeg odnio sva tri boda kući

Ukupno 24 sportista takmičila su se u finalu, a zlato je osvojio Shinnosuke Oka iz Japana. Srebro su osvojili Zhang Bohend iz Kine i Ziao Ruoteng iz Kine, dok je bronza pripala Ziaou Ruotengu."

"Međutim, Dolci sa svoe 22 godine, koji je pružio najšokantniji trenutak finala kada se uhvatio za šipku.

Horizontalna šipka, koja datira još iz drevne Grčke, koristi se u muškoj gimnastici i takmičari izvode razne pokrete dok se okreću oko šipke naprijed i nazad, puštajući je i ponovo se hvatajući.

Selektor Hrvatske poludio zbog odluke sudije iz Srbije: 'Počastio' ga psovkama i uvredama

Selektor Hrvatske poludio zbog odluke sudije iz Srbije: 'Počastio' ga psovkama i uvredama

Ali finalna faza je dovedena u totalni haos kada je došao red na Dolcija da se ocjenjuje na šipci.

Tokom njegove rutine, koja je već u tom trenutku uključivala neke fantastične okrete, Dolci je povećao svoju brzinu u rotaciji da bi nastavio.

Međutim, dok je povećavao momentum do nevjerojatno velike brzine, Dolci je dramatično pao sa šipke, izvodeći okrete u zraku prije nego što se srušio na pod.

"Matt Baker, koji je komentarisao za BBC bio je jasno šokiran, dok je publika u Bercy Areni reagovala na sličan način.

Dolci je ostao zbunjen na podu, nakon što je, na sreću, sletio na leđa umjesto na neki drugi dio tijela koji bi mogao dovesti do ozbiljnih povreda.

Članovi kanadskog tima prišli su Dolciju dok je još uvijek sjedio na podu, pitajući ga je li sve u redu, prije nego što je konačno ustao uz aplauz publike. Tokom razgovora sa svojim timom, Dolci je pokazao njima i kamerama da se njegov zaštitnik ruku - koji se koristi za okretanje oko visoke šipke - slomio.

Dolci se vratio na šipku za još jedan pokušaj, ali je morao prekinuti svoju rutinu zbog incidenta i slomljenog zaštitnika ruku koji mu je izrezao dlan, piše LadBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije