Otkazan bokserski spektakl koji je čekala cijela planeta

0
Radiosarajevo.ba
Otkazan bokserski spektakl koji je čekala cijela planeta
Foto: EPA-EFE / Tyson Fury

Bokserska borba vijeka između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka je odgođena nakon što se britanski bokser povrijedio na treningu.

Fury i Usyk su se trebali boriti 17. februara u Saudijskoj Arabiji za titulu neprikosnovenog teškaša s obzirom da pobjedniku pripadaju pojasevi u četiri najvažnije organizacije (WBA, WBC, WBO i IBF).

Naime, Tyson Fury je zaradio posjekotinu tokom sparinga koja, prema mišljenju ljekara, neće zaliječiti za dvije sedmice, te je on otkazao dolazak u Saudijsku Arabiju 17. februara.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dešava se već drugi put da Britanac otkazuje borbu. Oni su se trebali boriti 23. decembra, ali se Fury nije oporavio na vrijeme od borbe sa Nganuom, te je pomjerio borbu s Ukrajincem za 17. februar.

Prema informacijama iz Usykovog kampa, on je spreman doći u Saudijsku Arabiju i 17. februara braniti pojaseve u WBA, IBF, WBO i IBO organizacija ukoliko one pronađu adekvatnog protivnika za ovo veoma kratko vrijeme.

Za sada nije poznato kada bi se Fury i Usyk mogli naći u ringu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije