Otkazana borba Furyja i Usyka na Wembleyu

0
Radiosarajevo.ba
Otkazana borba Furyja i Usyka na Wembleyu
Foto: Marca / Oleksandar Usyk i Tyson Fury

Bokserski okršaj za ujedinjenje svih teškaških naslova između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka neće se održati 29. aprila na Wembleyju, kako je ranije najavljivano. Rekao je to menadžer ukrajinskog boksera Egis Klimas.

Nakon višemjesečnog otezanja, pregovaranja, cjenkanja i prijetnji bokserskih organizacija naređivanjem drugih borbi Fury i Usyk bili su dogovorili međusobni meč, a potvrdila ga je WBA promocija. Čini se da od borbe neće biti ništa.

Raniji problemi oko organizacije borbi nastali su prilikom dogovora o raspodjeli novca.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Usyk je tražio da se novac dijeli u pravilnom omjeru, a Fury je insistirao na tome da uzme 70 posto ukupnog iznosa jer je "bolji borac i bori se pred domaćom publikom".

Na kraju je Usyk pristao na to, no njegov menadžer i dugogodišnji savjetnik Klimas tvrdi da se borba neće održati u najavljenom terminu i da se ukrajinski bokser okreće drugim mečevima.

To znači da se okreće obaveznoj odbrani naslova prvaka teške kategorije po WBA protiv Daniela Duboisa, prenosi scsport.

Usyk je prvak teške kategorije u promocijama WBA, WBO i IBF. Fury drži pojas WBC-ovog prvaka teške kategorije. Obojica su bez poraza u karijeri. Fury je na 33 slavlja i jednom meču bez pobjede, a Usyk je slavio u svih 20 profesionalnih borbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije