Ukrajinac Usyk i u revanšu savladao Joshuu: Britanac nakon poraza doživio slom živaca

1
Anadolija
Ukrajinac Usyk i u revanšu savladao Joshuu: Britanac nakon poraza doživio slom živaca
FOTO: AA / Nova pobjeda Usyka

Svjetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Ukrajinac Oleksandr Usyk odbranio je titulu kasno sinoć pobijedivši u revanšu Britanca Anthonyja Joshuu.

Meč je održan u saudijskoj Džedi, a Usyk je slavio podijeljenom sudijskom odlukom nakon 12 rundi. Dvojica sudija su glasala za 35-godišnjeg Usyka 115:113 i 116:112, dok je treći sudija glasao 115:113 u korist 32-godišnjeg Joshue.

Ukrajinac poznat i pod nadimkom "Mačka" zadržao je tako svoje titule u teškoj kategoriji Međunarodne bokserske federacije (IBF), Međunarodne bokserske organizacije (IBO), Svjetske bokserske asocijacije (WBA) i Svjetske boksačke organizacije (WBO).

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Joshua je izgubio živce nakon što je Usyk dobio meč i bacio kaiš u znak protesta protiv sudijske odluke.

Usyk, koji ima impozantni skor u karijeri od 20 pobjeda i niti jednog poraza, uz 13 pobjeda nokautom, prethodno je pobijedio Joshuu jednoglasnom odlukom na londonskom Tottenham Hotspur stadionu u septembru 2021. godine.

Nakon sinoćnje pobjede, Usyk se zahvalio svima koji su se molili za njega.

“Ovu pobjedu posvećujem svojoj porodici, svojoj zemlji, svom timu, cijeloj vojsci koja brani moju zemlju. Hvala vam puno“, rekao je ukrajinski bokser.

U ringu su Usyk i Joshua držali veliku ukrajinsku zastavu kako bi pokazali solidarnost sa ratom pogođenom zemljom.

Usyk se pridružio ukrajinskoj vojsci u jeku rata njegove države s Rusijom. Međutim, kasnije je napustio Ukrajinu kako bi se pripremio za revanš protiv Joshue.

[twitter]https://twitter.com/FGRAdam/status/1561136713178775552[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije