Usyk slomio Anthonyja Joshuu. Šokirao 70.000 navijača i cijeli bokserski svijet

1
Radiosarajevo.ba
Usyk slomio Anthonyja Joshuu. Šokirao 70.000 navijača i cijeli bokserski svijet
Foto: EPA-EFE / Oleksandr Usyk - Anthony Joshua u Londonu

Ukrajinski bokser Oleksandr Usyk (19-0-0) došao je do najveće pobjede u svojoj karijeri!

Nekoć najbolji boksač cruiser kategorije nadboksao je Anthonyja Joshuu nakon 12 rundi te je utišao publiku u Londonu na Tottenhamovom stadionu.

Sjajne kretnje, brzina i agilnost bile su nepremostive prepreke za AJ-a koji je ovim porazom ostao bez svoja četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO).

Trend među poznatima: Doktori otkrivaju šta popularni lijek za mršavljenje radi njihovim tijelima

Trend među poznatima: Doktori otkrivaju šta popularni lijek za mršavljenje radi njihovim tijelima

Jednoglasna odluka sudija

Usyk je slavio jednoglasnom odlukom sudija (117-112, 116-112, 115-113).

Oleksandr Usyk od samog početka borbe nametnuo je svoj tempo, sjajno se kretao i nakon prve tri runde, činilo se kako Anthony Joshua nema ideju kako riješiti ovu ''križaljku''.

Brzi ulasci i izlasci Ukrajinca, sjajno korištenje kuteva, lateralne kretnje, brzina, sve to radilo je velike probleme Joshui koji je krajem treće runde bio i uzdrman.

U periodu od četvrte do osme runde, Joshua se sabrao i uspostavio određenu kontrolu. AJ je tada počeo pokazivati zašto je branitelj četiri pojasa u teškoj kategoriji. Usyk se i dalje držao svoje taktike, no Joshua je podigao svoj tempo, postao je agresivnji te je dobro pogađao prednjim i zadnjim direktima.

Oleksandr Usyk  - Anthony Joshua u Londonu - undefined

Foto: EPA-EFE: Oleksandr Usyk  - Anthony Joshua u Londonu

Posljednje četiri runde ponovno donose dominaciju Usyka, a naročito 11. i 12. runda. Ukrajinac je osjetio kako ima jako dobru priliku za doći do najveće pobjede u svojoj dosadašnjoj karijeri te je agresivno pristupio u posljednje dvije runde. Joshua se trudio ostati aktivan te je tražio svoju priliku, no Usyk se i u kasnoj fazi borbe sjajno kretao i pogađao u serijama. Puno problema imao je AJ krajem borbe. Oleksandr Usyk uputio je niz udaraca i tražio je pobjedu prekidom. Činilo se kao da bi Joshua u svakom trenutku mogao završiti na podu, no Britanac je prezentirao srčanost i izdržao je do kraja.

Oba borca završili su s određenim posjekotinama, krvarenjima i oteklinama ispod desnog oka. Međutim, već po samom kraju borbe, govori tijela kod aktera ove borbe jasno su davali do znanja da je Usyk pobjednik ove borbe. Tako je bilo i nakon pročitanih sudijskih kartica.

Usyk: Želim zahvaliti Isusu Kristu

"Puno mi znači ova pobjeda. Borba je izgleda tačno onako kako sam očekivao da će izgledati. Nekoliko puta me Joshua pritisnuo, ali nije to bilo ništa posebno", rekao je Usik pa dodao:

"Nisam jurio nokaut jer mi je trener rekao da ne idem na to. Krenuo sam agresivno, počeo sam ga udarati, ali mi je trener rekao da se smirim i odradim posao. Želim zahvaliti Isusu Kristu, sve dolazi od njega. Trenutno ne razmišljam o revanšu, idem vidjeti porodicu i odmoriti se."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije