Održavaju se osmi Međunarodni skokovi sa jajačkog vodopada, titulu brani Dino Bajrić

0
Radiosarajevo.ba
Održavaju se osmi Međunarodni skokovi sa jajačkog vodopada, titulu brani Dino Bajrić
Foto: ENI News / Međunarodni skokovi sa jajačkog vodopada

Osmi po redu "Međunarodni natjecateljski skokovi s Vodopada u Jajcu" okupit će najbolje skakače regije. Skokovi se tradicionalno održavaju drugu subotu u osmom mjesecu, ove godine će to biti 12.08. u 17 sati.

Svake godine ova manifestacija okupi do 30 skakača koji se natječu za prestižni pehar. Titulu najboljeg skakača ove godine brani Dino Bajrić iz Bosne i Hercegovine.

Na Skokovima u Jajcu su do sada sudjelovali neki od najboljih skakača svijeta: Orlando Duque (Col), Laura Roze (SAD ), Christian Wurst (Njem), Jimmi B.N Andersen (Dan), Borko Miladinović (Srb), te legendarna Mostarska lasta Lorens Listo (BiH).

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Upravo su Skokovi s Vodopada prošle godine dobili prestižnu nagradu "Zvijezda turizma BiH" u kategoriji najbolje turističke manifestacije. Dan nakon Skokova, 13.08. u 21 sat, održat će se koncert po nekima najbolje rock zvijezde svih vremena na našim prostorima, Željka Bebeka.

Ova dva izuzetna događaja dovoljan su motiv da jedan od najljepših vodopada u Europi bude glavno vikend odredište u zemlji.

Međunarodni skokovi sa jajačkog vodopada
Foto: ENI News: Međunarodni skokovi sa jajačkog vodopada

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije