Počeli skokovi sa Starog mosta: 40 takmičara se bori za laskavu titulu šampiona

1
Radiosarajevo.ba
Počeli skokovi sa Starog mosta: 40 takmičara se bori za laskavu titulu šampiona
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Skokovi sa Starog mosta

Brojni građani i turisti danas su se okupili u Mostaru kako bi gledali jedan od najinteresantnijih ljetnih događaja u BiH. 

Riječ je o tradicionalnim 457. skokovima sa Starog Mostra.

Ceremonija je započela u 16 sati, a ove godine prisutno je mnogo skakača iz svih zemalja regiona, tako da će skokovi ponovo imati međunarodni karakter.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Sa luka UNESCO-ovog spomenika u Neretvu će skakati oko 40 takmičara iz cijele regije sa ciljem da osvoji laskavu titulu šampiona mostarskih skokova koji bi trebali ući na UNESCO-ovu listu svjetske nematerijalne baštine.

Podsjetimo, delegat ovogodišnjih skokova je glumac Narodnog pozorišta Sarajevo Aleksandar Seksan, a predsjednik stručnog žirija je Alica Jakirović.

Članovi stručnog žirija su skakači veterani, osvajači nagrada: Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogićević.

Pogledajte fotografije nekoliko takmičara koji su do sada skočili s mosta, a koje je zabilježila fotoreporterka portala Radiosarajevo.ba Merima Mulić. 

[facebook_video]https://www.facebook.com/RadioSarajevo/videos/1403564740213535/[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije