Sve je spremno za 457. tradicionalne skokove sa Starog mosta u Mostaru

3
Radisarajevo.ba
Sve je spremno za 457. tradicionalne skokove sa Starog mosta u Mostaru
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Mostar - Stari Most

Okončane su i posljednje pripreme za 457. skokove sa Starog mosta u Mostaru.

Uprkos visokim temperaturama, građani i turisti danas se okupljaju kako bi gledali jedan od najinteresantnijih ljetnih događaja u BiH. 

Organizator, Klub skakača u vodu Mostar, na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio je niz događaja, a među njima i centralni koji započinje u nedjelju, 30. jula u 16 sati.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Očekuje se velika posjećenost s obzirom na veliki broj gostiju iz svijeta koji trenutno borave u Mostaru, dok će konačan broj takmičara biti poznat pred sami početak skokova.

Ove godine, zaista je mnogo skakača iz svih zemalja regiona, tako da će skokovi ponovo imati međunarodni karakter.

Podsjetimo, delegat ovogodišnjih skokova je glumac Narodnog pozorišta Sarajevo Aleksandar Seksan, a predsjednik stručnog žirija je Alica Jakirović.

Članovi stručnog žirija su skakači veterani, osvajači nagrada: Irfan Milavić, Samir Zukanović, Semir Drocić i Branko Bogićević.

U našoj fotogaleriji, pogledajte zanimljive kadrove koje je zabilježila fotoreporterka portala Radiosarajevo.ba Merima Mulić, sat vremena prije početka događaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije