Nurmagomedov: Putin mi je čestitao, a McGregor je vrijeđao moju zemlju i religiju

Radiosarajevo.ba
Nurmagomedov: Putin mi je čestitao, a McGregor je vrijeđao moju zemlju i religiju
UFC borba stoljeća okončana je velikom pobjedom Rusa Khabiba Nurmagomedova koji je Irca Conora McGregora prisilio na predaju gušenjem s leđa u četvrtoj rundi.

Nakon borbe došlo je do opće tučnjave koju je započeo Khabib Nurmagomed: Dagestanac je preskočio oktogona i nasrnuo nasrtajem na stručni štab Conora McGregora.

Dana White, vlasnik UFC-a, rekao je da Khabibu Nurmagomedovu nije dodijelio šampionski pojaz zbog straha da bi situacija u dvorani mogla eskalirati zbog bijesa više od hiljadu irskih navijača.

"Rekao sam Nurmagomedovu da će biti sretan ako ne bude uhapšen, a on mi je odgovorio da želi biti uhapšen s pojasom oko struka", izjavio je White.

Khabib Nurmagomed se izvinio i objasnio zašto je izazvao incident.

"Izvinjavam se Las Vegasu i cijeloj Americi, ali McGregor je vrijeđao moju religiju, moju zemlju, mog oca. Ne možete tako govoriti o religijama i narodima. Sjećate li se što je napravio u Brooklynu? Razbio je autobus i umalo ubio dvoje ljudi. Zašto sada ljudi diskutiraju o mom postupku. Pokazao sam dovoljno poštovanja. Znam da će me moj otac razbiti kada stignem kući", izjavio je Khabib Nurmagomedov.

Dodao je da ga je nazvao ruski predsjednik Vladimir Putin i čestitao mu na velikoj pobjedi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije