Nova antidoping pravila u Bosni i Hercegovini

0
Radiosarajevo.ba
Nova antidoping pravila u Bosni i Hercegovini
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Od 1. januara naredne godine, na snagu stupaju novi svjetski antidoping kodeks, međunarodni standardi i nova antidoping pravila u Bosni i Hercegovini, uključujući i novu listu zabranjenih sredstava za 2021.godinu.

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine kreirala je uputstvo za provođenje i primjenu Svjetskog antidoping kodeksa 2021, međunarodnih standarda i Antidoping pravila u Bosni i Hercegovini („Službeni glasnik BiH“, br.79/20 od 08.12.2020.godine), a isti su objavljeni na zvaničnoj internet stranici www.ada.gov.ba.

Svjetski antidoping kodeks 2021, međunarodni standardi Svjetske antidoping agencije (WADA) 2021 i Antidoping pravila u Bosni i Hercegovini se primjenjuju neposredno, te imaju prednost u primjeni u odnosu na zakonske i podzakonske akte donesene od nadležnih zakonodavnih i drugih organa u Bosni i Hercegovini.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Paraolimpijski komitet Bosne i Hercegovine i sportski savezi u Bosni i Hercegovini dužni su uskladiti svoje akte i upoznati svoje članove/ice, uključujući i pomoćno osoblje sportiste, liječnike, fizioterapeute i druge sa Svjetskim antidoping kodeksom 2021, međunarodnim standardima Svjetske antidoping agencije (WADA) 2021 i Antidoping pravilima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije