Nekadašnji osvajač utrke Tour de France uhapšen zbog napada na prostitutku

Fena
Nekadašnji osvajač utrke Tour de France uhapšen zbog napada na prostitutku

Njemačka policija zadržala je u pritvoru bivšeg biciklistu i pobjednika Tour de France utrke Jan Ullricha zbog napada i nanošenja povreda prostitutki u luksuznom hotelu u Frankfurtu, saopćila je glasnogovornica policije.

"Ullrich je bio pod utjecajem alkohola i droge kada ga je policija uhapsila pod sumnjom da je ženskoj osobi nanio teške tjelesne povrede nakon rasprave u hotelu Villa Kennedy u ranim jutranjim satima", rekla je glasnogovornica. 

Istraga u vezi sa ovim slučajem je u toku.

Ullrich je ranije ove sedmice izjavio za njemački Bild kako je imao problema u braku i bio pod pritiskom nakon što ga je supruga napustila. Svoja tri sina nije vidio od Uskrsa.

"Učinio sam stvari zbog kojih se veoma kajem. Zbog ljubavi prema svojoj djeci sam odlučio započeti sa liječenjem", rekao je Ullrich.

Pobjednik Tour de France utrke iz 1997. godine je u Frankfurt došao iz Mallorce, gdje je prošlog vikenda bio uključen u prepirku sa svojim susjedom, njemačkom filmskom zvijezdom Tilom Schweigerom, zbog čega je bio zadržan u španskoj policiji, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije