Greška organizatora: Neugodnost za Poljaka na dodjeli zlatne medalje

Radiosarajevo.ba
Greška organizatora: Neugodnost za Poljaka na dodjeli zlatne medalje
Foto: focus.de / Michal Haratyk: Zasluženo zlato

Nijemci slove kao savršeni organizatori velikih sportskih događanja, ali i njima se znaju dogoditi neugodne situacije. Jedna takva desila se na Europskom prvenstvu u atletici u Berlinu.

U zaista sjajnom finalu u bacanju kugle, u kojem je po prvi put na Europskim prvenstvima čak šest takmičenja prebacilo 21 metar, zlato je odnio Poljak Michal Haratyk sa 21,72, piše tportal.hr.

Ovaj 26-godišnjak prije dvije godine bio je srebrni, a sada se zasluženo popeo na najviše postolje te navijestio velike stvari u budućnosti.

No na ceremoniji dodjele medalja doživio je neugodnost koje se posebno trebaju sramiti organizatori. Naime, poljsku himnu pjevala je jedna poljska pjevačica i to iz sveg glasa, ali i ona je bila nemoćna.

Naime, čovjek zadužen za melodiju pritisnuo je tipku s krivom kasetom. Poljska pjevačica je pjevala prave riječi na krivu melodiju i sve je to zvučalo smiješno.

"Ona je hrabro pjevala himnu, ali pogriješio je čovjek zadužen za muziku", izjavio je Konstantin Krause koji je odgovoran za ceremonije dodjele medalja.

Organizator se ispričao poljskoj delegaciji, ali gorak okus je ostao...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije