Nakon što je objavio prekid karijere, McGregor optužen za silovanje

Radiosarajevo.ba
Nakon što je objavio prekid karijere, McGregor optužen za silovanje

Kontroverzni irski borac Conor McGregor na Twitteru je obavio prekid karijere, svi su ostali začuđeni, a onda je New York Times s velikom pričom ipak malo rasvijetlio njegovu odluku.

McGregor šokirao: Odlučio sam se oprostiti od MMA

Naime, Amerikanci su prenijeli vijest o tome kako se najveća svjetska MMA zvijezda nalazi pod istragom zbog silovanju iz decembra prošle godine, o čemu su mediji već pisali.

Međutim, nikada nije bilo definitivno potvrđeno da je riječ o Conoru pa je ta priča vrlo brzo utihnula i o njoj se kasnije nije previše pričalo, sve do danas.

Conor je, kako prenosi Times, u januaru bio uhapšen u Dublinu, nakon čega je brzo pušten te nikakva optužnica nije bila pokrenuta protiv njega, a sada se oglasio putem saopštenja svoje glasnogovornice Karen Kesler.

"To je priča koja kruži već neko vrijeme i nije nam jasno kako se sada pojavila u medijima. Pretpostavka kako Conorovo penzionisanje ima ikakve veze s tim je apsolutno kriva. Hoće li se Conor boriti u budućnosti, to će zavisiti od toga hoće li doći do stanje u kojem se borce cijeni prema njihovoj vrijednosti, njihovim vještina, uloženom trudi i predanosti sportu", stoji u saopćenju.

Inače, McGregor se već neko vrijeme s porodicom nalazi u Americi te se ne zna sa sigurnošću kad je posljednji put bio u Dablinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije