Najtužniji osvajač olimpijsku medalju odbio staviti oko vrata: Ovo je odvratno

2
Radiosarajevo.ba
Najtužniji osvajač olimpijsku medalju odbio staviti oko vrata: Ovo je odvratno
Twitter / Ben Whittaker

Nakon finala poluteške kategorije i poraza od Kubanca Arlena Lopeza, Ben Whittaker nije mogao sakriti razočaranje.

Nakon poraza od Lopeza, Whittaker je ring napustio u suzama, a na svečanoj dodjeli medalja odbio je srebrno odličje staviti oko vrata.

Medalju je odmah stavio u džep, a kasnije je prilikom fotografiranja s ostalim osvajačima odličja izgledao uistinu utučeno.

Bronzanu medalju su osvojili Rus Imam Khataev i Azerbajdžanac Alfonso Dominguez.

Upitan zašto je odbio nositi medalju oko vrata, Whittaker je rekao:

"Izgubio sam zlato i zato neću slaviti srebro u ovom trenutku. Siguran sam da ću za nekoliko godina shvatiti o kakvom se uspjehu radi. Nisam osvojio srebro, nego sam izgubio zlato. Zato sam bio tako emotivan. Niko ne trenira za srebro ili bronzu."

Iako je Whittakerovo ponašanje naišlo na odobravanje od nekih komentatora poput Piersa Morgana, većina navijačkih komentara na ovakvo ponašanje bila je negativna.

"Pratim Olimpijske igre već 25 godina i svjedočio sam mnogim ceremonijama dodjele medalja, ali nikad ovakvoj. To nije bilo fer prema boksačima i Olimpijskim igrama", jedan je od navijačkih komentara, dok u drugom stoji:

"Zaista loš gubitnik. Osvajanje olimpijskog srebra je nešto na što treba biti ponosan. Djeca koja ovo gledaju vidjet će ovo kao loš primjer nesportskog ponašanja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije