Amel Tuka: Svojim roditeljima dugujem sve, odgojili su me da budem ovakav

0
Radiosarajevo.ba
Amel Tuka: Svojim roditeljima dugujem sve, odgojili su me da budem ovakav
FOTO: Facebook / Amel Tuka

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, nakon osiguranog plasmana u finale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju, dobio je mnoštvo podrške i riječi hvale. 

"Od mnogih građana Bosne i Hercegovine sam dobio pregršt čestitki za ulazak u finale i zaista riječima ne mogu opisati, koliko sam sretan i koliko mi to znači...

Jedna u nizu čestitki bila je i od mojih komšija i na nju sam jako ponosan, jer na kraju svega, jedino što je bitno je čojstvo, a mene je moja porodica odgojila da prvo budemo ljudi, a sve drugo će doći po zaslugama", izjavio je Tuka.

Dodao je kako je sretan što ga ljudi ne prepoznaju samo po rezultatima na stazi, već i po tome kako se ophodi prema njima, te da ljepšu čestitku, od ove skoro da i nije mogao dobiti.

"Svojim roditeljima dugujem sve, jer su me oni odgojili da budem ovakav kakav sam danas, a svojim komšijama i svima onima, koji moju sreću dijele kao da je njihova, želim samo reći da vas volim. Iskreno i iz srca, kao što vi volite i mene.

Teta Rado, ljubite sve redom i vidimo se uskoro u našem Modrinju", poručio je Tuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije