Post Rade Janjušić iz Kaknja o Amelu Tuki najbolje opisuje koliko je lijepa naša BiH

2
Radiosarajevo.ba
Post Rade Janjušić iz Kaknja o Amelu Tuki najbolje opisuje koliko je lijepa naša BiH
EPA / Amel Tuka u Tokiju

Amel Tuka se plasirao u finale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naš najbolji atletičar, od prve kvalifikacijske utrke u Japanu oduševljava sve građane Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Hvale ga Nole Đoković, Sandra Perković... i Tuka je tako postao naš veliki adut da u srijedu Bosne i Hercegovina dođe do prve olimpijske medalje.

Raduju i poruke da kažemo običnih ljudi, građana koji vole sport, a posebno našeg Amela Tuku.

Jedan takav post objavljen je na Facebooku. Riječ je o Radi Janjušić, koja je u svojoj objavi koju je posvetila Tuki napisala o odnosu Amelove porodice prema njima nakon povratka u Kakanj 2000. godine.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti, bez korekcija, a kada je pročitate vidjet ćete koliko je lijepa ova naša Bosna i Hercegovina.

"Vjerovali ili ne!

Nekada davno, 2000.g.roditelji mog muza vratili su se poslije zavrsetka rata u BiH na svoje ognjiste u selo Modrinje kod Kaknja.
Kuca je bila devastirana, trebalo je sve iz pocetka, ali imali su predivne komsije Bosnjake. Pomagali su im godinama i cuvali sve do njihove smrti kao da su rod rodjeni.
Moja kcerka je mnogo voljela baku i djeda i raspuste je provodila kod njih.
Tamo je upoznala svoje nove drugare, a jedan od njih je bio i Amel Tuka.
Bili su mali i isli jos u osnovnu skolu. Pricala mi je kcerka kako su se igrali jednog dana, bilo ih je mnogo djece i kako je iznenada Amelu pozlilo iz cistog mira i pao je. Djeca su se prepala, uspanicili su se i uz vrisku razbjezali svojim kucama, a samo je moja Maja Janjušić Gojković otrcala kod njegovih roditelja i pozvala ih u pomoc.
Bili su joj beskrajno zahvalni i dugo se taj dogadjaj spominjao.
Amelovi roditelji su bili prve komsije svekru i svekrvi, ljubazni, vrijedni, uvijek tu da pomognu Savi i Dobrili. Amelova sestra je davala injekcije i nabavljala lijekove mojoj svekrvi, a Amel je znao zastati i popricati sa njima.
Amel i njegova sestra su zavrsili fakultete kao najbolji studenti, a kod kuce su radili sve poslove koji se rade na selu.
Porodica za primjer.
Cestitam ovom divnom momku i zelim mu jos uspjeha", napisala je Rada Janjušić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije