Mustafa Šarić iz Zenice pobjednik “Bentbaša Cliff Diving 2022“

2
Anadoilija
Mustafa Šarić iz Zenice pobjednik “Bentbaša Cliff Diving 2022“
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Skokovi na Bentbaši

U Sarajevu je danas održano takmičenje u skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ u organizaciji udruženja "SporTur" iz Sarajeva.

Kultno sarajevsko izletište Bentbaša ponovo je ugostilo najuspješnije skakače iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su po osmi put odmjerili umijeće u izvedbi skokova.

Brojni građani i ljubitelji ovog ekstremnog sporta koji su došli na Bentbašu imali su priliku da uživaju u atraktivnim skokovima ukupno 12 učesnika.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Mustafa Šarić iz Zenice osvojio je prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju u skokovima u vodu "Bentbaša Cliff Diving". Drugi je bio Evald Krnić, a treće mjesto je pripalo Radetu Šćepanoviću, obojica iz Crne Gore.

Organizatori su izjavili da su zadovoljni takmičenjem i posjetom te da su prisutni mogli uživati u lijepim skokovima, napominjući da će narednih godina nastaviti podizati kvalitet manifestacije.

Skokovi na Bentbaši
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Skokovi na Bentbaši

Skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ otvoren je prvi Sarajevo outdoor festival koji je pokrenulo udruženje “SporTur” iz Sarajeva zajedno sa drugih sedam udruženja kako bi se građanima i turistima predstavili outdoor sadržaji.

Sarajevo outdoor festival se održava u periodu od 6. augusta do 18. septembra, a osim skokova u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2022“ ponudit će i slijedeće događaje: Skakavac Trail, Skakavac climb, Sarajevo Open Air, Hiking-Trekking & Via Ferrata po sarajevskim planinama, Sajam sporta na Skenderiji, BjelaDH 2022 i Enjoy outdoor Sarajevo, ali i mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije