Mostarske Orke ponosne na svoju Lanu Pudar: Uputili emotivnu poruku

2
Radiosarajevo.ba
Mostarske Orke ponosne na svoju Lanu Pudar: Uputili emotivnu poruku
Foto: Facebook / Lana Pudar

"Nakon prospavane noći i nakon više od hiljadu poruka i poziva koje smo dobili od sinoć, uz veliko izvinjenje što nismo svima mogli odgovoriti na poruke i pozive, možemo samo reći, ljudi hvala Vam.Hvala Vam u ime Lane, u ime kluba i u ime Laninih roditelja i brata. Ponos i zadovoljstvo su riječi koje ne mogu dovoljno opisati ovo kako se mi osjećamo poslije jučerašnjeg Laninog rezultata", riječi su Kluba Vodenih Sportova Orka.

Lana Pudar je jučer zajedno sa svojim trenerima napravila jedno veliko sportsko čudo!

Lana je prva plivačica iz Bosne i Hercegovine koja je isplivala A olimpijsku normu. Rezultat 57,37 koji je isplivala jučer je drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini.

Brža od nje u 2021. godini je samo svjetska rekorderka i osvajačica zlatne medalje sa posljednjih Olimpijskih igara Sarah Sjostrom. I to za svega tri stotinke.

"Ovaj rezultat je vrijeme srebra sa zadnjeg seniorskog evropskog prvenstva održanog u Glasgowu. Isto tako, ovaj Lanin rezultat je vrijeme finala sa zadnjih olimpijskih igara u Riu. I ne treba posebno naglašavati da je sa ovim rezultatom poobarala sve rekorde Bosne i Hercegovine, jer je ovaj rezultat koji nosi 904 FINA boda, ubjedljivo najbolji rezultat u istoriji bosansko-hercegovačkog plivanja. Sasvim sigurno je da će Lana biti možda i najmlađa učesnica Olimpijskih igara Tokiju", pišu iz Kluba.

Šta reći nakon ovoga, nego jedno veliko bravo i kapa do poda Lana!

"Bravo i kapa do poda prije svega Aleni i Deniju koji sa Lanom rade svaki dan i koji su zajedno sa Lanom najzaslužniji za ovaj rezultat. Bravo za Lanine roditelje koji su jedan pravi primjer kako roditelji u sportu trebaju da se ponašaju da bi bili pravi vjetar u leđa svome djetetu. Bravo za sve Lanine prijatelje iz kluba, koji svaki dan sa Lanom 'biju bitke' na treninzima i bez kojih bi teško stigli do ovog rezultata. I svakako, jedno veliko hvala našem klupskom mentoru Goranu Grahovcu, predsjedniku i treneru APK „22 April“ iz Banja Luke, jednom od najboljih trenera u Evropi sasvim sigurno, bez koga ovo ne bi bilo moguće ostvariti", napisali su između ostalog iz ovog Kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije