Mostarska sirena Lana Pudar nastavlja obarati rekorde

Radiosarajevo.ba
Mostarska sirena Lana Pudar nastavlja obarati rekorde
Klub vodenih sportova Orka iz Mostara nastavlja nizati uspjehe. Na Novogodišnjem mitingu koji je održan proteklog vikenda u Banja Luci ovaj klub predstavljalo je pet plivača, no jedno ime se gotovo po pravilu izdvoji.

Lana Pudar djevojčica o kojoj smo nekoliko puta pisali i ovaj put pomjerila je granice i upisala nove rekorde.

Mediji za Lanu kažu kako je ova plivačica klasa za sebe.

S nova dva državna rekorda u disciplinama 50m slobodno i 50m delfin, Lana je u 2016. godini čak 17 puta obarala državne rekorde u raznim disciplinama. Od 18 startova na državnim prvenstvima u 2016. godini, u individualnim i štafetnim utrkama Lana je postala sedamnaestorostruka državna prvakinja u kategoriji mlađih kadetkinja. Također, na ovom mitingu osvojila je i tri zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno, 50m delfin i 50m leđno i bronzu u disciplini 4x50m mješovito.

Podsjetimo samo sedam dana ranije Lana Pudar (2006.) je na međunarodnom grand prix HPS mitingu u Varaždinu oborila tri državna rekorda plivajući dvije utrke. Na utrci 100m delfin u prolazu je postavila novi državni rekord na 50m delfin u vremenu 33.11, a novi državni rekord na 100m delfin iznosi 01:11.64, što je gotovo tri sekunde bolje od vremena postavljenog prije dvadesetak dana u Zadru.

U poslijepodnevnom dijelu popravila je vlastiti rekord postavljen u Zadru u disciplini 200m delfin, za čak 11.2 sekunde! Novi rekord sada iznosi 02:42.94. Lana je tom prilikom osvojila i pehar za najbolju plivačicu mitinga u svojim godištima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije