Mladost iz Sarajeva stvara europske šampione, sada žele korak dalje

0
Radiosarajevo.ba
Mladost iz Sarajeva stvara europske šampione, sada žele korak dalje
Foto: Privatni album / Mladost iz Sarajeva stvara europske šampione

Taekwondo klub Mladost iz Sarajeva osnovan je 2. aprila 2019. godine, kada su treneri Gzim Nući i Ismar Bećirević, okupili 20 takmičara i počeli praviti lijepu sportsku priču u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Klub trenira u renoviranoj džudo sali u FIS-u, a TKD Mladost već ima i dva seniorska reprezentativca - Erola Nućija i Doru Marušić.

"Za ovaj kratak period od značajnijih rezultata možemo izdvojiti nastupe upravo Dore i Erola, koji su osvojili zlatnu i bronzanu medalju na G1 međunarodnom turniru u Zenici prošle godine. Veliki uspjeh je i srebrena medalja Dore Marušić na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj 2019. godine", priča nam trener Gzim Nući.

Mladost iz Sarajeva stvara europske šampione - undefined

Foto: Privatni album: Mladost iz Sarajeva stvara europske šampione

Klub je i u ovoj godini nastavio sa osvajanjem medalja, pa se tako izdvaja zlato Erola Nućija i srebro Dore Marušić na Europskom klupskom prvenstvu U-21 u Zagrebu.

"Preostaju nam pripreme za sljedeće Europsko prvenstvo koje će se održati u aprilu 2021. u Sofiji. Moramo spomenuti BH Telecom koji je imao najviše sluha za nas i samim tim doprinio da sve ove medalje lakše osvojimo", dodao je Nući.

Zbog pandemije treninzi se održavaju dva puta sedmično, utorkom i petkom od 20.15 do 21.30 sati.

"Pozivamo sve od 4 do 16 godina da se upišu i postanu šampioni. Upis je besplatan", podvukao je trener Gzim Nući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije