Taekwondo reprezentacije BiH bogatija za dva nova člana: Ranije nastupali za Hrvatsku

Radiosarajevo.ba
Taekwondo reprezentacije BiH bogatija za dva nova člana: Ranije nastupali za Hrvatsku
FOTO: Fena / Veliki uspjeh bh. sportista

Boje Taekwondo reprezentacije Bosne i Heregovine u budućnosti će braniti Dinko Šegedin i Marija Štetić, koji su do sada nastupali za reprezentaciju Hrvatske, saopćeno je iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Prelaskom Šegedina i Štetić povećat će se šanse naše države za nastup na Olimpijskim Igrama u Tokiju i eventualno osvajanje medalja obzirom da se radi o vrhunskim taekwondoistima. Taekwondo savez BiH ovim povodom organizuje konferenciju za medije koja će se održati 11. februara 2020. godine u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine u 13 sati. Dinko Šegedin nastupao je na svjetskim i evropskim takmičenjima, te ostvarivao odlične rezultate među kojima su brojne medalje na G1 i G2 turnirima. Trenutno se nalazi u TOP 20 na svjetskoj rang listi što ga svrstava među nositelje i daje realne šanse za plasman na OI. Marija Štetić na svjetskoj listi seniorki nalazi se na 15. mjestu, a među brojnim medaljama posebno se ističu bronze sa seniorskog prvenstva Evrope 2018. godine u Kazanu i Grand Prixa u Maroku 2017. godine, te plasman od 5 do 8 mjesta na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Koreji 2017. godine“, pojašnjeno je.

Dodaje se da uz Nedžada Husića, koji je do sada jedini bio kandidat za predstavljanje BiH na Olimpijskim Igrama naša reprezentacija sada ima još veće šanse za plasman na najznačajnije takmičenje.

Šegedin, Štetić i Husić učestvovat će na kvalifikacijama u aprilu u Milanu (Italija). Taekwondo savez BiH i ovoga puta zahvaljuje svim predstavnicima medija koji pronalaze prostor za promociju aktivnosti našeg sporta i saveza“, zaključeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije