Takmičari TKD Mladost Sarajevo iz Zenice se vratili sa dvije medalje

0
Radiosarajevo.ba
Takmičari TKD Mladost Sarajevo iz Zenice se vratili sa dvije medalje
Foto: TKD Mladost / TKD Mladost: Dvije medalje iz Zenice

U nedjelju je u Zeničkog gradskoj Areni održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u taekwandou, gdje su takmičari TKD Kluba Mladost iz Sarajeva osvojili dvije medalje u seniorskoj konkurenciji. 

Iz Zenice se u Sarajevo sa zlatnom medaljom vratila Dora Marušić, koja je u kategoriji do 73 kilograma osvojila prvo mjesto

Uspješan je bio i Erol Nući, koji je u kategoriji do 80 kilograma osvojio srebrenu medalju.

"Pored toga dobili smo i pehar za osvojeno treće mjesto u ukupnom plasmanu za seniorke. Ovo je veliki uspjeh našeg kluba, a sve uz pomoć našeg najvećeg sponzora BH Telecom. S njima idemo u još bolje rezultate. Idemo dalje", naveli su iz TDK Mladost.

Taekwondo savez BiH je organizacijom ovog takmičenja ispunio još jedan uvjet za održavanje Europskog prvenstva u taekwondou čiji je domaćin Sarajevo.

Takmičenje se prvenstveno trebalo održati u oktobru, ali je zbog trenutne situacije prolongirano za decembar.

Iz ovog uspješnog sarajevskog sportskog kolektiva su naveli da ih u narednom mjesecu u Hrvatskoj očekuje novo veliko iskušenje. 

"Poslije Zenice nema opuštanja, jer se već pripremamo, ukoliko dozvole uslovi zbog COVID-19, da nastupimo na Evropskom klupskom prvenstvu u Zagrebu, koje se održava u novembru", dodali su iz TKD Mladost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije