Mininogometaši Srbije postali prvaci Evrope: "U Sarajevu ćemo uvijek biti kao kod kuće"

3
Radiosarajevo.ba
Mininogometaši Srbije postali prvaci Evrope: "U Sarajevu ćemo uvijek biti kao kod kuće"
Foto: Instagram / Mininogometna reprezentacija Srbije

Mininogometna reprezentacija Srbije postala je novi prvak Evrope nakon što je u finalu Evropskog prvenstva u Sarajevu savladala Rumuniju.

U dramatičnoj borbi, Srbija je trijumfirala nad Rumunijom nakon izvođenja penala 11:10, nakon što je regularni dio završen rezultatom 1:1.

Aleksandar Injić je otvorio goleadu za Srbiju u 21. minutu, no Rumunija je uspjela izjednačiti u 36. minutu golom Andreia Balea.

Velibor Pudar odgovorio Lani: "Nadam se da će 'odrasti' i misliti svojom glavom"

Velibor Pudar odgovorio Lani: "Nadam se da će 'odrasti' i misliti svojom glavom"

Kada su penali odlučivali o pobjedniku, Srbija je pokazala veću smirenost i koncentraciju, nadmašivši četverostrukog prvaka Rumunije i stekavši svoj prvi evropski naslov.

U emotivnoj zahvalnici objavljenoj na društvenim mrežama, članovi mininogometne reprezentacije Srbije izrazili su veliku zahvalnost Sarajevu, ističući da će Srbija uvijek smatrati Sarajevo svojim domom.

U dvorani Mirza Delibašić, sudbina je odlučila ispisati historiju srbijanskog mininogometa, obilježavajući večer u Sarajevu kao trenutak slavlja i trijumfa.

"Sarajevo jedno veliko hvala za sve!!! Šta god da se dogodi večeras, Srbija će uvijek biti kod kuće u Sarajevu! Sudbina je izgleda htjela da se historija Srpskog minifudbala piše večeras baš ovdje, u hali Mirza Delibasić u Sarajevu...", napisali su na Facebook profilu.

Sarajevo jedno veliko hvala za sve!!! 🇧🇦🙏 Šta god da se dogodi večeras, Srbija će uvek biti kod kuće u Sarajevu! Sudbina...

Posted by Minifudbal Srbije on Saturday, June 8, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije