U januaru Memorijalni odbojkaški turnir "Erna Sinanović"

Radiosarajevo.ba
U januaru Memorijalni odbojkaški turnir "Erna Sinanović"
Foto: NKP.ba / Erna Sinanović je poginula u večernjim satima 3. januara 2018. godine

Proteklih dana članovi uprave Ženskog odbojkaškog kluba Bosna su, uz odobrenje porodice Sinanović, počeli su zvaničnu priču oko odigravanja Memorijalnog odbojkaškog turnira “Erna Sinanović”, koji bi postao tradicija.

Formiran je Organizacioni odbor, koji je odredio datum odigravanja turnira –  5. januar 2019., što je tačno godina od dženaze i ukopa bivše odbojaškice ovog kluba i reprezentativke Bosne i Hercegovine Erne Sinanović.

Organizacioni odbor je pred sebe postavio zadatak da organizira odbojkaški turnir na kojem bi učestvovale ekipe za koje je Erna nastupala tokom karijere - ŽOK POLO, OK Kula Gradačac, ŽOK Bosna, kao i jedna od ženskih selekcija reprezentacije BiH.

Podsjetimo, Erna Sinanović (1982. – 2018.) je najbolja sportistkinja koju je Kalesija ikada imala. Njen lik i djela su zlatnim slovima upisani u historiju sporta u Kalesiji, ali i u BiH.

Erna je poginula u večernjim satima 3. januara 2018. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi, kada su život izgubile i dvije saputnice iz automobila, Ajiša i Ajša Hamzić.

Erna Sinanović je poginula u večernjim satima 3. januara 2018. godine - undefined

Foto: NKP.ba: Erna Sinanović je poginula u večernjim satima 3. januara 2018. godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije