Međunarodni turnir Sarajevo Trophy: Nagrada će nositi Farisovo ime

0
Radiosarajevo.ba
Međunarodni turnir Sarajevo Trophy: Nagrada će nositi Farisovo ime
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Mural u sjećanje na ubijenog Farisa Pendeka

S ponosom najavljujemo održavanje prestižnog međunarodnog turnira "Sarajevo Trophy", koji će se održati u Sarajevu od 20. do 23. juna 2024. godine, u sklopu manifestacije "Novogradski dani" u organizaciji "Akademije fudbala Sparta".

Ovaj događaj okuplja neke od najboljih mladih fudbalera iz Europe i regije, pružajući im priliku da se takmiče na visokom nivou i uživaju u gostoprimstvu glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Turnir je namijenjen djeci uzrasta od osam do četrnaest godina, koja će se takmičiti u sedam zasebnih kategorija. Ove godine, Sarajevo Trophy će ugostiti oko 3000 djece iz devet zemalja: Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Cilj turnira je promocija i razvoj fudbala među mladima, kao i isticanje turističkih i kulturnih znamenitosti Kantona Sarajevo. Kroz sportske aktivnosti i takmičenja, turnir doprinosi kulturnoj razmjeni i jačanju prijateljstva među učesnicima iz različitih zemalja.

Meteorolozi i za danas upalili alarm: Objavljena prognoza do subote - evo kad se vraća sunce

Meteorolozi i za danas upalili alarm: Objavljena prognoza do subote - evo kad se vraća sunce

Centralno mjesto održavanja turnira je tek obnovljeni stadion Otoka, ali će se zbog grandioznosti turnira i velike zainteresovanosti utakmice održavati i na još nekoliko terena u Centru Safet Zajko i Grbavici.

Pored uzbudljivih fudbalskih utakmica, učesnici i posjetioci će imati priliku da uživaju u bogatom programu koji uključuje turističke obilaske, kulturne događaje i posebne radionice. Na turniru će biti dodijeljene nagrade za najbolje ekipe i pojedince, čime se potiče sportski duh i prepoznavanje izuzetnih talenata.

Posebno ističemo dodjelu nagrade za najboljeg odbrambenog igrača turnira, u znak sjećanja na bivšeg člana škole fudbala Lokom i Top gol koja je prethodila formiranju Akademije fudbala Sparta, Farisa Pendeka. Najvrijednija nagrada na turniru, koja će biti dodijeljena samo jednom igraču na cijelom turniru, nosiće Farisovo ime.

Mininogometaši Srbije postali prvaci Evrope: "U Sarajevu ćemo uvijek biti kao kod kuće"

Mininogometaši Srbije postali prvaci Evrope: "U Sarajevu ćemo uvijek biti kao kod kuće"

Turnir se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Komšića. Ove godine turnirom se također obilježava i 11 godina postojanja Akademije fudbala Sparta, što čini ovaj događaj još značajnijim za sve učesnike i organizatore.

Pozivamo sve ljubitelje fudbala i sporta da dođu i podrže mlade fudbalere, uživaju u vrhunskom fudbalu i doprinesu stvaranju nezaboravne atmosfere. Sarajevo Trophy je više od fudbalskog turnira – to je proslava sporta, kulture i zajedništva, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije