Zagreb / Meč karijere našeg MMA borca: Cijela BiH večeras čeka pobjedu Erka Juna

09. 11. 2019. u 12:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 307

Sve je spremno za veliki borilački spektakl u Zagrebu. Poljski borilački gigant Konfrontacje Sztuk Walki (KSW) sutra navečer organizira veliki sportski događaj u zagrebačkoj Areni, a u glavnoj borbi večeri bosanskohercegovački MMA borac, fitness model i najpopularniji Bosanac na društvenim mrežama Ermin Junuzović alias Erko Jun odmjerit će snage sa Mariuszom Zbigniewim Pudzianowskim, poljskim snagatorom i MMA borcem.  

Ovo će za Junuzovića biti meč karijere, a zanimljiv podatak je da je njegov protivnik pred meč teži čak 14 kilograma. Višestruki svjetski „strongman“ na vaganju je imao 118.3 kilograma, dok je Erko Jun imao 104.1. Ipak, naš borac je uvjeren u pobjedu koja bi mu mnogo značila u nastavku karijere. 

Mirko Filipović izazvao je ogromne ovacije prisutnih na današnjem vaganju kad je i sam u jednom trenutku stao na vagu. 

Podsjetimo, našu zemlju u Zagrebu trebao je predstavljati i Denis Stojnić i to protiv Ante Delije, ali je morao odustati od meča zbog povrede.

Stojnić je povrijedio lijevo koljeno prilikom treninga na parteru. Ligamenti lijevog koljena su mu potpuno oštećeni. Nakon obaveznih ljekarskih pregleda koje KSW traži od boraca pred sami meč, kao što su MRA i MRI glave i čitavog tijela, razne krvne analize i slično, a koje je i Denis uradio, utvrđeno je da on ne može da se bori, jer KSW ne želi da rizikuje dalje povrede svojih boraca i ne dozvoljava da borci ulaze u ring povrijeđeni.

Meč možete pratiti na kanalu RTL2.

NEMA KOMENTARA