KSW stiže u Hrvatsku: Erko Juno dolazi u Zagrebu i predstavlja BiH?

Radiosarajevo.ba
KSW stiže u Hrvatsku: Erko Juno dolazi u Zagrebu i predstavlja BiH?
Facebook / KSW stiže u Hrvatsku: Erko Juno dolazi u Zagrebu i predstavlja BiH?

Borilački spektakl KSW stiže u Zagreb. Na velikoj borilačkoj manifestaciji, koja bi se trebala održati 9. novembra, učestvovat će brojna poznata imena poljskog borilačkog giganta Konfrontacje Sztuk Walki (KSW), a, između ostalih, i svjetski prvak u velter kategoriji Roberto Soldić.

Upravo zbog toga Martin Lewandowski, osnivač i glavni čovjek KSW-a, je boravio u Zagrebu, a stigao je u pratnji hrvatskog menadžera Ivana Dijakovića, koji je posljednje dvije godine u poljskoj promociji otvorio vrata mnogim hrvatskim, ali i regionalnim MMA borcima. Tako bi svoje mjesto u zagrebačkoj Areni trebali imati i Antun Račić, Filip Pejić, Aleksandar Ilić, Savo Lazić...

Ono što će posebno obradovati sve Bosance i Hercegovce jeste da bi svoj meč na spektaklu u glavnom gradu Hrvatske trebao imati i Ermin Junuzović alias Erko Jun.

Bosanskohercegovački MMA borac, fitness model i najpopularniji Bosanac na društvenim mrežama ističe da će više detalja o samom spektaklu biti poznato za nekoliko dana.

"Svakako da bih volio biti dio KSW-a u Zagrebu. Ako dobijem priliku za borbu, očekujem dosta bh. zastava u Zagrebu i veliku podršku sa tribina. Vjerujem da će me podržati i publika iz Hrvatske, jer sport treba sve da nas spaja", kaže Erko Jun koji se zahvaljuje na velikoj podršci braći Ivanu i Tomislavu Dijakoviću, te poznatim blogerima i influenserima Danielu Majewskom i Mariti Surmi Majewskoj koji su ga bodrili na posljednjem meču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije