Malonogometna liga: Livac bolji od Studenata s Bjelava

0
FENA
Malonogometna liga: Livac bolji od Studenata s Bjelava
Foto: FENA / Malonogometna BH Telecom Fair Play liga

U vikendu iza nas odigrano je šesto kolo grupne faze malonogometne BH Telecom Fair Play lige, a u grupi A Mladi Muslimani su u zanimljivoj završnici došli do pobjede nad Frisom te su ostali u utrci za prolazak dalje, dok su Srebreničani u grupi B u derbiju kola, na krilima sjajnog Ahmetovića, pobijedili Fantaziju i osigurali prolazak dalje.

Najljepši i najuzbudljiviji susret priredile su ekipe Frisa United i Mladi Muslimani. U utakmici gdje je bilo "biti ili ne biti" i za jedne i za druge, Unitedovci su bolje ušli u meč i nakon 25 minuta igre golovima Saračevića, Muftića i Malagića imali tri gola prednosti.

Mladi Muslimani su uspjeli postići utješni pogodak u 27. minuti preko Patkovića, ali minut kasnije Muftić vraća na plus tri za Frisu, te rezultat 4-1. Mladi Muslimani se nisu predavali te su uspjeli postići četiri pogotka i na ulazu u posljednju minutu da povedu s 5-4. Posebno zanimljiva je bila posljednja minuta, kada je prvo Krnjić izjednačio na 5-5, da bi u posljednjim momentima Ibrišević donio pobjedu Mladim Muslimanima od 6-5.

Olujne kiše u južnom Brazilu usmrtile najmanje 37 ljudi, više od 70 nestalih

Olujne kiše u južnom Brazilu usmrtile najmanje 37 ljudi, više od 70 nestalih

Činilo se da će Studenti iz Nedžarića nakon pobjede u prošlom kolu nad iskusnom ekipom Livca imati mnogo lakši zadatak protiv ekipe fonTele, no ispostavilo se da je ostvarena pobjeda teža od očekivanog. Ekipa iz Nedžarića ostvarila je pobjedu rezultatom 3-2, a golove su postigli za Kusić dva i Karadža jedan, a za fontelaše pogađali su Nanić i Habibović.

Nakon poraza od Studenata iz Nedžarića, ekipa Livca je u ovom kolu ostvarila pobjedu protiv Studenata s Bjelava. Iskusni momci iz Ilijaša su ostvarili ubjedljivu pobjedu od 7-3. Za ekipu Livca po dva puta su pogađali Mandra, Nahić i Kahriman, dok je Mujeketić postigao autogol. S druge strane, za ekipu s Bjelava su pogađali Halaba u dva navrata i jednom Husić.

U grupi B, nakon ovog kola svi putnici u naredni krug su poznati, Krajini su se pridružili 11. Juli Srebrenica, SU Futuro i Ilmijjini Ljiljani.

Bilećanka Tijana Bošković postala najplaćenija igračica u historiji odbojke

Bilećanka Tijana Bošković postala najplaćenija igračica u historiji odbojke

Nakon poraza od Krajine, Srebreničani su u ovom susretu odigrali dosta taktički mudrije, zrelije i pametnije te ostvarili ubjedljivu pobjedu od 4-0. Prvo ime ekipe bio je kapiten Ahmetović. U nedostatku golmana, Kapiten je zauzeo mjesto među stativama, što se ispostavilo kao pun pogodak. Odlične odbrane, netaknuta mreža i trijumf protiv SU Fantazije. Strijelci za Srebreničana su bili Slamnik, Tihić, Husić i Bašić.

Ekipa Futura je rutinski savladala Sokoljane s 3-1. Golove za Futuro postigli su Japalak, Fisović i Drina, s druge straje jedini pogodak Sokoljana djelo je Roberta Ilića.

Posljednji susret šestog kola BH Telecom Fair Play lige, u kome su se sastali Krajina-Plan 21 i Malak Dream Team, najviše je ličio revijalnoj utakmici u kojoj su na kraju Krajišnici ostvarili novu pobjedu i zadržali 100 posto učinak. Rezultat na kraju je glasio 8-4, a golove za Krajišnike su postigli Prijići tri, Mujić i Hadžić po dva te jedan Handanović. S druge strane, za Malak su pogađali Husetović u tri navrata i jednom Ćosić.

Rezultati

Grupa A

fonTele 2-3 Nedžarići
Bjelave 3-7 Livac
Frusa United 5-6 Mladi Muslimani

U Grupi A je još uvijek neizvjesno i morat će se čekati do zadnjeg grupnog kola kako bi saznali o putnicima u naredni krug. Prvu poziciju sa po 10 osvojenih bodova dijele Sensu Al Hana i MNK Livac, dok su na diobi treće pozicije MNK Bjelave, Mladi Muslimani i SD Nedžarići koji imaju po 9 bodova. Frisa United, jedno od razočarenja sezone, sa 6 i fonTELe.ba bez ijednog osvojenog boda, ostali su bez ikakvih šansi o prolasku dalje.

Legenda snookera ponovo podigla trofej: Ronnie O'Sullivan osvojio osmi Masters u karijeri

Legenda snookera ponovo podigla trofej: Ronnie O'Sullivan osvojio osmi Masters u karijeri

Grupa B

11. Juli Srebrenica 4-0 SU Fantazija
MNK Sokolje 1-3 SU Futuro
Krajina Plan 21 8-4 Malak Dream team

Kada smo kod Grupe B, svi putnici u naredni krug su poznati. Krajina-Plan 21 će uz maksimalan učinak sa prve pozicije u narednu rudnu, dok će 11. Juli Srebrenica (10), SU Futuro (9) i Ilmijjini Ljiljani (8) u narednom kolu imati priliku izboriti bolji plasman. SU Fantazija, MNK Sokolje i Malak Dream Team su ekipe kojima se smiješi razigravanje za konačan poredak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije