Dvaput je pobijedio rak i senzacionalno dogurao do finala, tamo ga čeka najveći svih vremena

0
Radiosarajevo.ba
Dvaput je pobijedio rak i senzacionalno dogurao do finala, tamo ga čeka najveći svih vremena
Foto: Eurosport / Allister Carter

Britanski igrač snookera Allister Carter igrat će finale Mastersa u Londonu, jednog od tri najjača snooker turnira na svijetu.

Carter je u polufinalu sa 6:3 svladao Marka Allena, koji je bio favorit te je zaslužio okršaj u finalu s Ronniejem O'Sullivanom, po mnogima najboljim igračem svih vremena.

Carter je dosad odigrao sjajan turnir te više puta pobjeđivao u ulozi autsajdera. Velšanina Marka Williamsa pobijedio je u prvom krugu, u četvrtfinalu pobijedio je sjajnog i favoriziranog Judda Trumpa, dok je u polufinalu svladao spomenutog Marka Allena.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Iza Carterove karijere stoji inspirativna, ali i mučna priča. Britanski igrač čak dvaput je pobijedio rak.

Počeo je igrati snooker 1996. godine, a sedam godina kasnije dijagnosticirana mu je Kronova bolest.

Prvi put je saznao da ima rak sredinom 2013. godine. Radilo se o raku testisa, nakon čega je operiran. No vratio se igranju snookera već krajem te godine. Nažalost, sljedeće je godine opet primio loše vijesti.

Liječnici su mu dijagnosticirali rak pluća pa je morao na dužu pauzu. No ni to ga nije spriječilo da se vrati snookeru, koji bez prekida sad igra već osam godina. Nikad nije osvojio jedan od tri najveća turira, a igrao je i dva finala na svjetskim prvenstvima te oba izgubio.

Sada ga čeka O'Sullivan u finalu Mastersa. Carter može pobjedom ispričati jednu od najljepših sportskih priča u posljednje vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije