Magija Patriotsa u Super Bowlu: Preokret, produžetak i drama za ulazak u historiju

Radiosarajevo.ba
Magija Patriotsa u Super Bowlu: Preokret, produžetak i drama za ulazak u historiju
Oči cijelog svijeta sinoć su bile uperene u Sjedinjene Američke Države, ali ovog puta ne zbog Donalda Trumpa koji je bio razlog takve pažnje prethodnih dana, nego zbog jednog od najpopularnijih sportskih događaja na svijetu.

Više od milijardu ljudi diljem svijeta imalo je priliku uživati historijskom spektaklu, u kojem su svoje snage odmjerili Atlanta Falconsi i New England Patriotsi. Drama s produžetkom koji je okončan u korist Patriotsa, koji su rezultatom 34:28 po peti put postali šampioni Super Bowla, oduševila je ljubitelje američkog nogometa, posebno zbog preokreta koji su napravili Patriotsi na putu do titule. 

Kroz veći dio posljednja dva perioda igre Falconsi su nadmoćno i suvereno vladali terenom, s ogromnom rezultatskom razlikom od 3:28, te je izgledalo kako Patriotsi nemaju šanse u ovogodišnjem izdanju Super Bowla. Ipak s tim se nije složio Matt Ryan, koji je magičnom igrom u posljednjoj četvrtini uspio dovesti Patriotse do izjednačenja, pri rezultatu 28:28, napravivši historijski korak u ovom takmičenju.

Prvi put u historiji Super Bowl je otišao u produžetke, a onda su na scenu nastupili James White i Tom Brady, koji su maestralnom igrom u nastavku donijeli petu titulu svom timu.

"Bila je to jedna paklena utakmica", izjavio je nakon pobjede Tom Brady, koji je postao prvi quarterback s osvojenih pet titula, piše CNN.

Prava drama vladala je sve do posljednjeg trenutka u kojem su sudije odlučile, pregledavši oficijelni video, da je posljednji touchdown Patriotsa validan i da ova ekipa ulazi u historiju.

S osvojenih 466 osvojenih jardi Tom Brady se okitio i titulom najefikasnijeg igrača ove utakmice, a kao pravi vođa uspio je svoj tim dovesti do trijumfa koji će se generacijama pamtiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije