Euforija u teniskoj reprezentaciji BiH: Pala Poljska, na redu je Holandija

Anadolija
Euforija u teniskoj reprezentaciji BiH: Pala Poljska, na redu je Holandija
/ Anadolija
Davis Cup susret između Bosne i Hercegovine i Poljske – koji je igran u zeničkoj Areni u okviru prvog kola Prve grupe Euroafričke zone okončan je rezultatom 5:0 za naš tim.

"Rezultat 5:0 nismo očekivali. Ali kad igraš za državu, daješ više nego u pojedinačnim nastupima. To je privilegija nastupa za svoju zemlju. Publika je bila fantastična i njima dugujem zahvalnost", rekao je kapiten Tomislav Brkić koji je danas pobijedio Huberta Hurkacza..

Najbolji bh. teniseri sada se okreću aprilskom meču s Holandijom u kojem će se boriti za plasman u elitnu Svjetsku grupu Davis Cupa.

"Najbitnije je da budemo zdravi i svi na okupu i siguran sam da možemo pružiti dobre igre. Imamo dobre singl igrače kao i u dublu možemo se nositi sa svima", poručio je Brkić.

Mirza Bašić istakao je da je bh. tim odigrao jučer možda do sada najbolji meč.

"Svaki par sa kojim budemo igrali možemo mu se suprotstaviti. Treba vidjeti koji će biti tim koji će igrati protiv nas jer imaju dosta kvalitetnih igrača. Nadam se da ćemo svi biti spremni i da ćemo svi biti zdravi", naveo je Bašić.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur kaže, kako misli da nije moglo proći bolje.

"Sve smo mečeve dobili, drago mi je da je i Tomo dobio današnji meč. Prošli smo dalje i želimo i pobjedu protiv Holandije i pobjedom bi igrali za ulazak u Svjetsku grupu. Nastojat ćemo da svi budemo spremni i da pokažemo kako možemo praviti dobre rezultate", poručio je Džumhur.

Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH misli da je svaka pobjeda bitna jer to donosi poene Savezu na ITF listama.

"Po žrijebu smo domaćini narednog meča, ali mislim da postoji mogućnost i drugih opcija. Gdje ćemo igrati s Holandijom saznat ćemo za koji dan. Sport i Teniski savez BiH zaslužuju bolju podršku. Stanje u sportu je generalno loše, ali to i znači da momci daju 120 posto za reprezentaciju", poručio je Hadžimešić.

Predsjednik Teniskog saveza BiH Ivan Brkić rekao je kako se nadam da će nakon ovoga i svi nivoi vlasti uvidjeti da je krajnje vrijeme da se pomogne reprezentaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije